Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 slovenských hráčov, ktorí by mali byť lídrami na MSJ

BUFFALO - Slovensko cestuje na MSJ do Buffala s vidinou možnosti spraviť nejaký úspech, ale zároveň si zverenci Ernesta Bokroša uvedomujú, že favoritmi na popredné priečky sú iné mužstvá. Ktorí naši hráči by ale mali patriť medzi lídrov mužstva spod Tatier?
Zdroj: 16821
Zdieľajte:

Dávid Hrenák

Tréner Bokroš sa ešte asi rozhodne, kto bude jednotkou, my sa však pred Romanom Durným prikláňame práve k Dávidovi Hrenákovi pôsobiacemu v NCAA na St. Cloud State University. Rodák z Považskej Bystrice pôsobí v Amerike druhým rokom, minulý ročníka chytal za Green Bay Gamblers v USHL. Skúsenosti z MSJ už má, pred dvomi rokmi bol trojkou za Húskom a Škorvánkom. Čo sa týka prebiehajúceho ročníka, tak zatiaľ chytá s vynikajúcou bilanciou 1,82 inkasovaného gólu na zápas.

Martin Feherváry

V podobe tohto mladíka rastie Slovensku obrovská opora zadných radov do nasledujúcich rokov, pretože rodený Bratislavčan, ktorý sa na draft NHL dostane až v budúcom roku, v sezóne 2015/16 okúsil ako najmladší cudzinec prestížnu švédsku SHL v tíme Malmö Redhawks. V aktuálnom ročníku hosťuje v klube IK Oskarshamn, ktorý síce hrá len druhú najvyššiu súťaž Allsvenskan, ale to na kvalite Feherváryho neznižuje nič. Dokonca sa mu dostalo aj cti byť najmladším kapitánom v histórii súťaže! Odchovanec ružinovského hokeja bol v minulom ročníku kapitán Slovenska na domácich MS U18 a taktiež sa zúčastnil MSJ, kde môže štartovať ešte aj o rok.

Martin Bodák

Rodák zo Spišskej Novej Vsi sa minulý rok MSJ už zúčastnil, preto vie, čo všetko môže čakať. Navyše, dal aj jeden gól. Pred začiatkom aktuálneho ročníka vymenil fínsku Tapparu Tampere, kde v juniorských kategóriách odohral dve sezóny a vyskúšal si aj štyri zápasy Liigy, za prestížnu kanadskú súťaž WHL, v ktorej nastupuje za Kootenay Ice.

Prečítajte si aj

Bodák bude na MSJ patriť k lídrom, možno sa mu ujde aj céčko

Marián Studenič

Šikovný krídelník debutoval v najvyššej slovenskej súťaži ešte ako šestnásťročný. Predviedol sa však hlavne počas sezóny 2015/16, kedy mal v drese Skalice fantastický začiatok ročníka. V ňom odohral dva zápasy aj za Duklu Trenčín a ukončil ho účasťou na MS U18. Vzápätí sa presunul do OHL, kde už druhú sezónu pôsobí v tíme Hamilton Bulldogs. V minulej sezóne získal tridsať bodov v 58 zápasoch, v tejto rovnakú cifru nazbieral už v 31 zápasoch. Na MSJ by mal štartovať druhýkrát. Pred rokom odohral päť zápasov bez toho, aby získal nejaký kanadský bodík. Studenič má zároveň šancu ukázať skautom New Jersey Devils, ktoré ho tento rok draftovalo, že má naviac, ako na OHL.

Adam Růžička

Šikovný Bratislavčan hral na MSJ už minulý rok a bude môcť aj ten nasledujúci, pretože je ročník narodenia 1999. Už teraz, ako osemnásťročný, je hviezdou účastníka OHL Sarnie Sting, kde pôsobí druhý rok. V minulej sezóne mal v 65 zápasoch bilanciu 25+23, v tej aktuálnej zatiaľ nastúpil 33-krát. Strelil dvadsať gólov a na osemnásť prihral. V tíme Slovenska tak jednoznačne bude patriť k tomu najlepšiemu, čo nie len ofenzívna zložka mužstva Ernesta Bokroša ponúka. Tento rok ho navyše draftovalo Calgary Flames, takže ak sa chopí šance, môžu byť pre Růžičku tieto MSJ vstupenkou do NHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články