Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V KHL sa upiekla zaujímavá zámorská výmena s prímesou poľskej kultúry

MOSKVA - Metallurg Magnitogorsk a Kunlun Red Star si vymenili zámorských hráčov.
Zdroj: 4319
Zdieľajte:

Z čínskeho tímu do ruského putoval americký obranca Nicolas Schaus, opačným smerom išiel kanadský útočník Wojtek Wolski.

31-ročný Schaus pôsobí v Európe od roku 2013, dovtedy nastupoval v AHL či ECHL. So Stavangerom Oilers získal titul v Nórsku, hrával aj za Wolfsburg, Innsbruck a Pardubice, odkiaľ pred začiatkom tejto sezóny odišiel do Metallurgu.

Prečítajte si aj

VIDEO Crosby versus Malkin a ich preteky na rolbách: Kto vyhral?

Wolski má taktiež 31 rokov a je rodákom z poľského mesta Zabrze. Odmalička však vyrastal v Kanade. V roku 2004 ho z prvého kola draftovalo Colorado Avalanche, kde strávil štyri kompletné sezóny. Nastupoval aj za Phoenix Coyotes, New York Rangers, Washington Capitals a Floridu Panthers.

Do Európy prišiel v roku 2013. Dva roky hrával za Torpedo Nizhny Novgorod, ďalšia dva práve v Metallurgu Magnitogorsk, kde získal aj majstrovský titul a po 32 zápasov v Kunlune (7+21) sa vracia na miesto činu.

Počas lock-outu v NHL si deväťkrát obliekal dres poľského KH Sanok, mometálne hrajúceho tretiu najvyššiu slovenskú súťaž. Navyše, Wolski má dobrú šancu prebojovať sa na OH do Pjongčangu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články