Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kto bude jednotkou Kanady na MSJ?

OTTAWA - Otázka brankárskej jednotky je nesmierne dôležitou v každom tíme. Ešte však o niečo viac, keď ide o Kanadu, asi najväčšieho favorita na titul z MSJ.
Zdroj: 26716
Zdieľajte:

Carter Hart

Tím: Everett Silvertips, WHL

Draft: 2016, 2. kolo, celkovo 48. miesto (Philadelphia Flyers)

Ako jediný z potencionálnej štvorice už má skúsenosti z MSJ. Minulý rok na nich chytal v štyroch zápasov a pomohol tímu k strieborným medailám. Od roku 2014 nastupuje za Everett Silvertips v súťaži WHL, kde sa mu počas tohto ročníka veľmi darí, pretože si drží fantastický priemer inkasovaných gólov. Ten je na úrovni 1,32 na zápas.

Samuel Harvey

Tím: Rouyn-Noranda Huskies, QMJHL

Draft: Nedraftovaný

Jediný nedraftovaný gólman v tomto výbere. Harvey má takýto status aj napriek tomu, že už štvrtým rokom, teda od jeho šestnástich, je jednotkou v bráne Rouyn-Noranda Huskies, s ktorým dokonca získal aj jeden majstrovský titul.

Prečítajte si aj

Mladý slovenský brankár Adam Húska prestúpil v rámci KHL, ostáva však v NCAA

Michael DiPietro

Tím: Windsor Spitfires, OHL

Draft: 2017, 3.kolo, celkovo 64. miesto (Vancouver Canucks)

Nie, Rick DiPietro, bývalý skvelý brankár NHL, s týmto mladíkom nemá až na priezvisko spoločné nič. Michael je z Ontaria a za Windsor Spitfires chytá už tretiu sezónu. Zaujímavé je, že sa predstavil aj na Slovensku a to v rámci Memoriálu Ivana Hlinku. V národnom drese hral ešte na MS U18 2016, no nechytal ani sekundu.

Colton Point

Tím: Colgate University, NCAA

Draft: 2016, 6. kolo, celkovo 128. miesto (Dallas Stars)

Rebríček uzatvára najnižšie draftovaný brankár vo výbere. Point zároveň ako jediný nepôsobí v juniorských kanadských ligách, ale v USA na univerzite, kde chodí už druhým rokom. V minulej sezóne nastúpil len na desať stretnutí, v tejto už na šestnásť so skvelým priemerom 1,90.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články