Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 7 hviezd, ktoré kvôli NHL prídu o MSJ

BRATISLAVA - Hneď niekoľko fantastických mladých hokejistov príde o MSJ v Buffale, pretože už naplno zarezáva v NHL.
Zdroj: 10110
Zdieľajte:

Patrik Laine, Fínsko (Winnipeg Jets)

Fínsky krídelník prežíva druhú sezónu medzi hokejovou smotánkou. Tá prvá mu z osobného hľadiska vyšla po príchode z Tappary Tampere dobre. Strelil 36 gólov a na 28 prihral. Na MSJ hral raz, vyhral zlato. Zo seniorských MS má na konte striebro.

Clayton Keller, USA (Arizona Coyotes)

Arizonský tím patrí k úplne najhorším tímom tejto sezóny NHL, ale Keller aj tak výkonnostne rastie. V minulom ročníku debutoval tromi zápasmi v NHL, v tomto je už pevnou súčasťou tímu "kojotov" a dokonca ich najproduktívnejším hráčom (12+12). Na MSJ hral iba raz. Minulý rok, keď ako druhý najproduktívnejší hráč šampionátu vybojoval zlato.

Michail Sergačjov, Rusko (Tampa Bay Lightning)

Prvý obranca v tomto výbere do NHL nakukol už v minulej sezóne, keď štyri zápasy odohral za Montréal Canadiens. Väčšinu času však strávil v OHL, čo mu dovolilo zúčastniť sa svojich jediných MSJ a vybojovať bronz. V lete bol ale vymenený na horúcu Floridu. Tampa Bay Lightning mu dala príležitosť, ktorú perfektne využíva. Sergačov je najproduktívnejším obrancom klubu a má oveľa viac bodov než esá ako Hedman, Stralman, Girardi alebo Coburn.

Jesper Bratt, Švédsko (New Jersey Devils)

Jedno z najmenej známych mien v tomto ročníku potvrdzuje, že šancu od "diablov" dostal úplne zaslúžene. Ešte do minulej sezóny bol hráčom druholigového švédsku tímu AIK Štokholm, kde nezbieral ani bod na zápas a nikdy sa na MSJ nepredstavil. New Jersey však zaujal natoľko, že šancu v NHL dostal okamžite a chopil sa jej veľmi dobre. Jeho bodový priemer je niekde na úrovni 0,7 bodu na zápas. Dokonca ich má viac než Nico Hischier a zároveň je po Taylorovi Hallovi druhým najproduktívnejším hráčom Devils.

Nico Hischier, Švajčiarsko (New Jersey Devils)

Jednotka tohtoročného draftu sa už dvoch MSJ zúčastnila. Hischier na nich prvýkrát hral ešte ako šestnásťročný, ale so Švajčiarskom dieru do sveta neurobil. V minulej sezóne nastupoval v QMJHL za Halifax Mooseheads, kde sa dostatočne pripravil na tento ročník v tíme New Jersey Devils, kde ešte strieda dobré výkony s horšími, ale je na dobrej ceste zaradiť sa k top hviezdam súťaže.

Nolan Patrick, Kanada (Philadelphia Flyers)

Povedané na rovinu, Nolan Patrick mal byť niekde inde, ako na šiestich bodoch v dvadsiatichdvoch zápasoch. Veľké nádeje dávali "letci" do hráča, ktorý sa stal dvojkou tohtoročného draftu, ale zatiaľ sa nenapĺňajú. Verme však, že mladík sa časom priblíži k výkonom, ktoré predvádzal vo WHL aj v najlepšej lige sveta. Na MSJ nikdy neštartoval.

Jesse Puljujärvi, Fínsko (Edmonton Oilers)

Top sedmičku uzatvára fínsky útočník Puljujärvi, ktorý je tiež sklamaním. Edmonton si ho vybral minulý rok v prvom kole, celkovo zo štvrtého miesta, pretože okrem výborných výkonov v drese materského Kärpätu, upútal na MSJ na prelome rokov 2015 a 2016, odkiaľ si odniesol zlatú medailu a sedemnásť kanadských bodov (5+12) v siedmich dueloch! Stal sa jednoznačne najproduktívnejším hráčom šampionátu, ale jeho očakávaný vpád do NHL nevyšiel podľa predstáv. Viac stretnutí odohral za Bakersfield Condors v AHL. V tejto sezóne je to už síce lepšie, ale Puljujärvi stále pendluje medzi NHL a farmou.

Zvyšní hráči, ktorí sú narodení v ročníku 1998, v tejto sezóne zasiahli do NHL a nejdú na MSJ: Pierre-Luc Dubois (Kanada/Columbus Blue Jackets), Samuel Girard (Kanada/Nashville Predators & Colorado Avalanche), Tyson Jost (Kanada, Colorado Avalanche), Jakob Chychrun (Kanada, Arizona Coyotes), Dylan Ferguson (Las Vegas Golden Knights)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články