Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 3 zabudnuté hviezdy MSJ

BRATISLAVA - Špecializovaný portál eliteprospects.com vybral troch hráčov, ktorí v posledných rokov zahviezdli na majstrovstvách sveta juniorov, ale následne, aspoň nateraz, zhasli. Vo výbere sa ocitol aj slovenský útočník Martin Réway.
Zdroj: 25790
Zdieľajte:

Max Friberg, Švédsko

Najstarší hráč v krátkom zozname je ročník narodenia 1992. Švédsku pomohol získať zlato na MSJ 2012. Aj keď si väčšina fanúšikov z tohto turnaja spomenie hlavne na krásny víťazný zásah Miku Zibanejada proti Rusku v predĺžení finálového zápasu, tak práve Friberg ťahal "Tre Kronor" celý turnaj.

Prečítajte si aj

ONLINE z KHL: Spartak Moskva - HC Slovan Bratislava

Strelil až deväť gólov a v šiestich dueloch pridal ešte tri asistencie. Na turnaji mal viac bodov iba Nikita Kuznetsov a to trinásť. Po MSJ 2012 Friberg dohral sezónu v Timre. Následne odišiel do Severnej Ameriky, lenže v NHL nastúpil iba na šesť duelov. Až 276 ich odohral za St. John’s IceCaps v AHL. Pred začiatkom tohto ročníka sa vrátil domov, hráva za Frölundu.

Saku Mäenalanen, Fínsko

Na MSJ 2014 hviezdil hlavne Teuvo Teräväinen, avšak práve Mäenalanen výrazne prispel k zisku titulu siedmimi gólmi a štyrmi asistenciami. Prihrávok mal na svojom konte síce Teräväinen až trinásť a bol produktívnejší, ale čo si ale pamätá málo ľudí, tak Mäenalanen ich zakončoval do siete súpera. Do NHL ho draftoval Nashville Predators, lenže stále hráva za Kärpät.

Martin Réway, Slovensko

Najmladší z výberu sa zúčastnil dvoch MSJ, v rokoch 2014 a 2015. Najskôr získal desať bodov v piatich zápasoch, na úspešnom turnaji v roku 2015 bol dokonca kapitánom a pod jeho velením došlo Slovensku k bronzu po víťazstve nad Švédskom v súboji o tretie miesto. Po angažmánoch v Sparte Praha a Fribourgu Gotterón sa Réway vybral získať miesto v Montréale Canadiens, no celú minulú sezónu, ako všetci vieme, vynechal. V tej aktuálnej začal na farme, aby sa vrátil do Európy. Momentálne je hráčom Slovanu Bratislava.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články