Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Príprava na MS vrcholí: Najťažšie bude zúžiť tento káder pred odletom do Ameriky

PIEŠŤANY - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov sa v Piešťanoch stretli na prvom prípravnom kempe pred nadchádzajúcim juniorským svetovým šampionátom v Buffale (26. decembra 2017 - 5. januára 2018). Vo výcvikovom tábore má tréner Ernest Bokroš k dispozícii päť kompletných formácií a trio brankárov.
Hokejisti HK Orange 20 s trénerom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Počas prvej etapy prípravy, na ktorú boli pozvaní hráči z projektu HK Orange 20 doplnení o hokejistov pôsobiacich v európskych súťažiach, sa realizačný tím zameria na tréningoch predovšetkým na nácvik herného systému. Ten potrvá týždeň.

Prečítajte si aj

ONLINE z KHL: Severstaľ Čerepovec - HC Slovan Bratislava

"Zameriame sa hlavne na to, aby sme oboznámili hráčov z Európy s naším herným systémom. Chalani z projektu ho už majú v malíčku. Okrem toho samozrejme musíme udržiavať individuálnu formu každého jednotlivca," povedal po štvrtkovom tréningu v Piešťanoch tréner SR "20" Ernest Bokroš, ktorý ešte čaká na dvojicu legionárov zo Švédska Martina Fehérváryho a Mareka Korenčíka. "Predpisy IIHF hovoria o tom, že kluby nám môžu uvoľniť hráčov až desať dní pred začiatkom MS. My sme apelovali na kluby, aby niektorí hráči prišli skôr, nie všetky nám vyhoveli. Korenčík sa k nám pripojí 10. decembra, Fehérváry až pred odletom do USA," vysvetlil Bokroš.


Sústredenie potrvá v Piešťanoch do 13. decembra. Tréner po ňom oznámi nomináciu na druhú etapu prípravy, ktorú tím absolvuje v americkom Rochesteri s piatimi päťkami a tromi brankármi. Do Spojených štátov odletia Slováci 16. decembra, pričom v zámorí ich čakajú ešte dva prípravné zápasy – 21. decembra proti Bielorusku a 23. decembra proti Rusku. "Pre mňa ako trénera bude najťažšie zúžiť tento káder pred odletom do USA. V zámorí nás čaká ďalších desať hráčov, tam ešte budeme zostavu zužovať. Piati s nami na MS nepôjdu."

Prečítajte si aj

ANKETA: Mal by hrať Slovan v KHL?


Tréner Bokroš pred sezónou priznal, že súčasný výber má väčšiu silu v ofenzíve ako v defenzíve, čo potvrdili aj výkony v Tipsport Lige a 1. lige. "Verejnosť nebude nikdy spokojná s nomináciou, ale my musíme nominovať tých, ktorí majú svoje úlohy. Nemôžeme zobrať iba 20 ofenzívnych hráčov, musíme to poskladať tak, aby sme boli na každom poste čo najlepší. V ofenzíve máme viac šikovných hráčov, za tým si stojím aj teraz. Ale som zvedavý, ako naši brankári nahradia dvojicu Matej Tomek - Adam Húska z vlaňajšieho šampionátu," vyhlásil Bokroš a dodal: "V zámorí sa k nám pripojí Dávid Hrenák, ale ten ma odchytaných iba päť zápasov, pričom Roman Durný už 35. To je náš problém, že nám hráči utekajú preč a nemajú toľko praxe. Takže až v USA sa ukáže, kto má akú formu. V záverečnom kempe sa teda rozhodne, koho vezmeme."


Boje na šampionáte, kde sa mladí Slováci predstavia v A-skupine v Buffale, odštartujú 27. decembra. Bokrošovi zverenci sa v úvodnom dueli MS stretnú o deň neskôr s Kanadou. V skupine ich ešte čakajú USA, Fínsko a Dánsko. "Nechcel som začínať s Kanadou, ale už to tak je. Musíme byť realisti a treba si povedať, že pre nás je kľúčový zápas s Dánskom. Je škoda, že ho máme až na záver skupiny. Musíme to tak zobrať, no verím, že sa na to čo najlepšie pripravíme," uzavrel tréner SR do 20 rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články