Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Gáborík hokejovým vzorom: Ktorej hviezde NHL padol do oka?

BRATISLAVA - Slovenský útočník zažíva skvelý návrat po zranení.
Zdroj: 26591
Zdieľajte:

Tým, ktorí o ňom pochybovali, Marián Gáborík poslal jasný odkaz. Slovenský veterán odohral vo farbách Los Angeles Kings po návrate po dlhej zdravotnej pauze štyri duely a má v nich priemer rovný bod na zápas. Tridsaťpäťročný krídelník naposledy zažiaril proti Washington Capitals - pri výhre 5:2 bol s dvoma gólmi ústrednou postavou.

Prečítajte si aj

ONLINE z KHL: Severstaľ Čerepovec - HC Slovan Bratislava

"Hral perfektne," ocenil ho kouč John Stevens. "Medzi ním a Adrianom Kempem začína vznikať naozaj dobrá hokejová chémia. Bol to tvrdý zápas a on sa tomu dokázal prispôsobiť. Góly sú preňho odmenou." Odmenou za to, že vydržal sedemmesačnú cestu späť.

"U Gabbyho je totiž dôležité, že je to výborný človek," uviedol kouč Stevens pre Los Angeles Times. "Vie veľmi dobre komunikovať so skúsenými spoluhráčmi aj s mladíkmi. Vďaka jeho povahe sa vedľa neho Adrian cíti dobre, čo mu veľmi pomáha."

Dvojica Gáborík, Kempe zatiaľ skutočne funguje. Veterán a nováčik si vzájomne vymieňajú komplimenty. Dvadsaťjedenročný Kempe dokonca priznal, že práve slovenský rýchlik bol preňho hokejovým vzorom.

"To je pekná story, počujem ju prvý raz," usmial sa Gáborík. "On má obrovský talent, skvelý štýl. Pripomína mi Mikea Modana; snáď bude jeho vývoj pokračovať."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články