Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hudáček hrdinom zápasu s Moskovským CSKA

KHL
Hokejisti HC Slovan Bratislava zakončili švajčiarske sústredenie v rámci prípravy na v poradí 7. ročník KHL víťazstvom. V nedeľu triumfovali v Herisau nad ďalším účastníkom nadnárodnej súťaže CSKA Moskva 3:2 po predĺžení, o rozhodujúci presný zásah sa postaral v 64. minúte Libor Hudáček. V drese ruského klubu nastúpil aj elitný krídelník Alexander Radulov spoločne s novou posilou Jevgenijom Arťuchinom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po bezgólovej prvej tretine prinieslo tri presné zásahy druhé dejstvo, v dvoch prípadoch musel puk loviť zo siete brankár belasých Backlund. Najskôr v 29. minúte nestačil na dorážku Prochorkina a o tri minúty neskôr trafil presne aj Stephane da Costa. V závere tretiny znížil Bartovič a v 43. minúte vyrovnal skóre na 2:2 Netík. Stretnutie tentoraz nedospelo až do samostatných nájazdov, v 64. minúte sa presne trafil Hudáček.

Zverenci Rostislava Čadu odohrali vo Švajčiarsku tri zápasy, všetky sa skončili v riadnom hracom čase výsledkom 2:2 a rozhodli sa v predĺžení alebo nájazdoch. Najskôr vo štvrtok v Bellinzone nestačili na Víťaz Podolsk, ktorému podľahli 2:3 po nájazdoch. O dva dni neskôr nastúpili proti sedemnásobnému švajčiarskemu šampiónovi HC Lugano na jeho ľade, kde boli v rozstrele úspešnejší a zvíťazili 3:2. Posledný súboj s CSKA sa skončil triumfom Slovana 3:2 po predĺžení. Po návrate na Slovensko sa najbližšie predstavia v piatok 22. augusta o 17.00 h na ľade extraligového klubu HC´05 Banská Bystrica.

CSKA Moskva - HC Slovan Bratislava 2:3 po predĺžení (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 29. Prochorkin, 33. Da Costa - 39. Bartovič, 43. Netík, 64. Hudáček

Zostava Slovana: Backlund – Baranka, Sersen, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš, Mihálik, Brejčák, Luža - Vondrka, Nedorost, Nagy – Bartovič, Bližňák, Murley – Hudáček, Surový, Netík – White, Šťastný, Lunter - Jeglič

Hlasy (zdroj: www.hcslovan.sk):

Rostislav Čada: "Proti najsilnejšiemu súperovi to bol to náš najlepší zápas vo Švajčiarsku. Myslím si, že za predvedený výkon sme si víťazstvo zaslúžili. Veľmi dobre sme dnes pracovali v obrane, dokázali sme ubrániť fyzicky dobre disponovaných a kvalitných útočníkov súpera. Všetkých hráčov musím pochváliť. Jediná vec, s ktorou nie sme spokojní, je využitie presilových hier."

Tomáš Netík: "Vo Švajčiarsku sme odohrali dobré zápasy, ten dnešný vyšiel najlepšie čo sa týka výsledku. Veľmi pozitívne je, že sme zdolali veľkého súpera, jedného z najlepších tímov v KHL. Pri kontaktnom góle som bol na ľade len malú chvíľu. Obrancovia sa pri našom prvom góle zamerali na mňa, posunul som puk na opačné krídlo Milanovi, ktorý to perfektne trafil."

Michal Sersen: "Prvú tretinu sme zahrali veľmi dobre a udržali nerozhodný stav 0:0. V ďalšej časti hry sme dostali dva góly, mrzieť nás môže hlavne ten druhý, kedy sme im to prakticky nahrali. Nevzdali sme sa, bojovali ďalej a zápas napokon zvrátili. Dôležitý bol kontaktný gól na 2:1. Výborne to spravil v tretej tretine Hudy, ktorý vyrovnal. V predĺžení sme dokonale využili presilovku, predchádzala tomu skvelá kombinácia a zakončenie do prázdnej brány."

Libor Hudáček: "Pri prvom presnom zásahu som zachytil rozohrávku CSKA a išiel sám na bránu. Najskôr som chcel ísť na bekhend, videl som však, že by ma gólman pravdepodobne prečítal, vrátil sa späť na forhend a podobným blafákom, ktorý mi vyšiel aj na ľade CSKA v sezóne som znížil. V predĺžení sme dobre zakombinovali, Neťo mi výborne prihral a ja som strieľal z prvej do odkrytej časti brány nad betónom. Vo Švajčiarsku sme odohrali tri dobré zápasy, získali skalp slávneho CSKA. Zlepšiť ešte treba premieňanie šancí."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články