Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Veľká pocta pre Zdena Cháru: Je to budúci člen Siene slávy!

BOSTON - Keď sa pred necelými 20 rokmi Charlie McAvoy narodil, Zdeno Chára už začínal korčuľovať v NHL.
Zdroj: 26268
Zdieľajte:

Keď sa pred necelými 20 rokmi Charlie McAvoy narodil, Zdeno Chára už začínal korčuľovať v NHL. Dnes tvoria 19-ročný Američan a 40-ročný Slovák v Bostone obrannú dvojicu s najväčším vekovým rozpätím v profilige.

Prečítajte si aj

Slovenský obranca predčasne skončil v Jugre Chanty-Mansijsk

Mladík McAvoy odohral v tejto sezóne 19 zápasov s bilanciou 2 góly a 8 asistencií, jeho hokejový mentor Chára má o štyri asistencie menej. Ich súhra na ľade je však neuveriteľná.

„Keď sa pozriete do našej šatne, nájdete tam viacero hokejových hviezd. Nie je to však tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. Všetci sme si rovní a to je podstatné. Aj Chára je len hokejista ako všetci ostatní. A že by mi mohol byť otcom? Rozhodne to tak neberiem. Zaujíma ma len to, čo spolu dokážeme na ľade,“ povedal McAvoy v rozhovore pre ESPN.

McAvoy priznal, že najvyššieho muža NHL (206 cm), víťaza Stanleyho pohára z ročníka 2010/2011 či prestížnej Norrisovej trofeje zo sezóny 2008/2009, si nesmierne váži.

„Je to neuveriteľný hráč, budúci člen Siene slávy. V každom zápase dáva zo seba maximum, nepodlezie latku svojej výkonnosti. Keď hrám s takýmto hráčom, mám ľahší život na ľade,“ dodal rodák z Long Beach v štáte New York.

Dlhoročný kapitán Bruins Chára je už dlhšiu dobu "učiteľom" mladíkov v Bostone. Je to pre neho veľká pocta a veríme, že do Siene slávy sa určite dostane.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články