Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Luciani skončil v Nitre, pôsobiť bude v Nemecku

NITRA - Kanadský útočník Anthony Luciani už nie je hráčov HK Nitra.
Zdroj: 25039
Zdieľajte:

Novým pôsobiskom 27-ročného krídelníka bude druholigový nemecký klub Bayreuth Tigers. Pre rodáka z mesta Maple to bude štvrté európske pôsobisko.

Luciani prišiel na Slovensko pred aktuálnou sezónou a v drese Nitry odohral dvadsať ligových stretnutí so ziskom sedemnástich bodov (8+9). Vyšiel mu hlavne úvod ročníka, potom začal herne tápať a všetko vyústilo k odchodu.

"Po výbornom rozbehu do ligy sa s prichádzajúcou krízou tímu začal trápiť aj on. Postupne mal ľade menší priestor a nedarilo sa mu. Prišiel za nami, že má ponuku z Nemecka a požiadal nás o uvoľnenie. Po konzultácii s trénermi sme mu vyhoveli a súhlasili sme. Neskôr, keď budeme mať k dispozícii všetkých hráčov, by sa nám aj tak už do zostavy nevošiel. Ďakujeme mu za odvedené služby a prajeme mu v ďalšej kariére všetko dobré," povedal k odchodu Lucianiho prezident klubu Miroslav Kováčik.

"Nezažil som jeho nástup do sezóny, to mám len sprostredkovane. Videl som len jeho odvrátenú tvár, kedy mu vôbec nešlo a bodovo sa nepresadzoval. Pri jeho ambíciách to bolo aj preňho stresujúce. Stane sa, že to hráčovi nevyjde. Ja som videl niektoré jeho herné rezervy. Chceli sme z neho dostať jeho pozitívne stránky, ale na to, aby veci fungovali, by potreboval robiť body a dávať góly. Poviem taký príklad, aj Tibor Kutálek je teraz v stave, že potrebuje dať pár gólov, urobiť body, ale zase na druhej strane, on pre tím enormne bojuje, padá do striel, hrá výborne v oslabeniach. Anthony sa v tomto utápal. V podstate aj on sám už cítil, že chce zmenu," vyjadril sa Antonín Stavjaňa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeynitra.com

Diskusia

Podobné články