Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hráč Colorada odstúpil zo zápasu už v prvej tretine: Klub ho vymenil do iného tímu!

COLORADO - Dvadsaťšesťročný kanadský hokejista už nie je hráčom Colorada Avalanche.
Zdroj: 25941
Zdieľajte:

Kanadský hokejista Matt Duchene má za sebou naozaj rušný nedeľný večer. Počas zápasu jeho Colorada proti New Yorku Islanders Duchene opustil ľad a zamieril do kabíny. V tej chvíli sa rozšírila infomácia, že bol vymenený do iného klubu.

Následne sa všetko potvrdilo, keď ešte počas zápasu Duchene opúšťal kabínu svojho bývalého zamestnávateľa oblečený v civile a so zbalenými vecami. Následne pri odchode novinárom potvrdil, že jeho novým pôsobiskom bude Ottawa.

Prečítajte si aj

VIDEO Pánik s Tatarom sa trápia ďalej, ich čierne série pokračujú

Najviac položiek v tejto "rošáde" získalo Colorado – tri draftové voľby a štyroch hráčov. Ottawa mu poslala voľbu v 1. a 3. kole draftu, nádejného útočníka Shanea Bowersa a brankára Andrewa Hammonda. Z Nashville získalo voľbu v 2. kole draftu, obrancu Samuela Girarda a útočníka Vladislava Kameneva.

Generálnemu manažérovi Colorada Joeovi Sakicovi sa tak konečne podarilo vymeniť Duchenea, o ktorého trejde sa hovorilo v zámorí takmer rok. Sakic prezradil, že jeden z ofenzívnych lídrov Avalanche sám inicioval výmenu - požiadal o ňu vlani v decembri. Manažérovi sa ju však dlho nedarilo zrealizovať, keďže mu nikto neponúkol adekvátnu náhradu. "Matt sa ma minulé Vianoce spýtal, či by som ho mohol vymeniť niekam, kde by mohol zažiť čerstvý začiatok. Povedal som mu: 'buď trpezlivý'," povedal Sakic pre agentúru AP.

Dvadsaťšesťročný Duchene má v NHL priemer 0,73 bodu na zápas, v uplynulej sezóne však jeho produktivita poklesla, keď v 77 dueloch nazbieral iba 41 bodov (18+23). V aktuálnom ročníku získal 10 bodov (4+6) v 14 vystúpeniach. Kuriozitou je, že Ottawa ho angažovala iba iba necelý týždeň predtým, ako si s Coloradom zmeria sily v dvojzápase v Štokholme. "Sú to horkosladké pocity," priznal Duchene. "Bola radosť hrať v Colorade, v detstve to bol môj obľúbený tím, na druhej strane sa určite teším z novej príležitosti v Ottawe. Bude skvelé hrať tak blízko k domovu. Navyše Senators majú tím, ktorý by mohol vyhrať Stanleyho pohár," vyhlásil olympijský šampión a dvojnásobný majster sveta v drese Kanady, ktorému vyprší zmluva s ročným zárobkom 6 miliónov dolárov po konci sezóny 2018/2019.

Ottawe sa nedarilo predĺžiť spoluprácu so svojím prvým centrom Turrisom, ktorému vyprší kontrakt po tejto sezóne, a tak sa ich cesty rozišli. "Predátorom" sa v jeho osobe podarilo získať kvalitného stredného útočníka do druhej formácie, lídrom prvej zostáva Ryan Johansen. Dvadsaťosemročný Turris, ktorý v 11 tohtosezónnych súbojoch zaznamenal deväť bodov (3+6), sa hneď po výmene dohodol s predstaviteľmi Nashvillu na novej zmluve. "Je jedným z najlepších obojsmerných centrov v NHL, dokáže hrať v akejkoľvek situácii na ľade. Skvele zapadne do nášho tímu," uviedol na adresu Turrisa generálny manažér Nashvillu David Poile.

Colorado výmenou Duchena dokumentovalo prestavbu kádra, v ktorej chce v ďalších dňoch pokračovať. "Trvalo nám dlhšie, kým sme výmenu uskutočnili, keďže sme čakali na správnu protihodnotu. Myslím si, že sa vyplatí všetkým trom tímom. Ottawa veľmi túžila získať Matta, Kyle sa ideálne hodí Nashvillu a my sa zasa snažíme budovať mladšie mužstvo," dodal Sakic.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk,TASR

Diskusia

Podobné články