Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Memoriál Ivana Hlinku už pozná svojho víťaza

Hokejisti Kanady sa usadili na piedestáli mládežníckeho hokeja. Javorové listy získali na Memoriáli Ivana Hlinku zlaté medaile, keď vo finále nedali šancu domácim Čechom. Bronzové medaile si odnášajú USA.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po zápasoch v základných skupinách vyvrcholil Memoriál Ivana Hlinku bojmi o cenné kovy do ktorých postúpili dva najlepšie tímy z každej skupiny. Na radosť českých priaznivcov, naši západní susedia v semifinále nechýbali, keď v základnej A skupine nestratili ani bod. V boji o druhé postupové miesto boli najúspešnejšie USA, ktoré zo ziskom 6 bodov nechali za sebou Fínov i Rusov. Najmä od Rusov sa čakalo oveľa viac, no tí nakoniec skončili bez bodu posledný.

V skupine B, ktorá sa odohrávala v Piešťanoch, potvrdila svoju dominanciu Kanada. V každom zápase v základnej skupine strelili 5 gólov a bez problémov ovládli skupinu B. Naopak Slováci výsledkovo i herne sklamali a prehrali všetky tri zápasy. Spolu s Kanadou postúpili ďalej Švédi a na Švajčiarsko zostalo iba nepostupové tretie miesto.

Semifinále

Už v semifinále sa stretli, snáď dvaja najväčší favoriti celého turnaja, ale ten kto čakal od zápasu dvoch zámorských mužstiev vyrovnanú partiu sa veľmi mýlil. Kanada jednoznačne prevalcovala USA a neuveriteľným výsledkom 11:5 postúpila do finále. V druhom semifinále uspeli hokejisti Česka, keď tesným výsledkom 4:3 porazili Švédsko.

Zápas o bronz

Zápas medzi USA a Švédskom bol reklamou na hokej. Rýchla hra s množstvom šancí, krásnych akcií i 9 strelených gólov. Švédi síce rýchlo viedli 2:0 ale Američania v ďalšom priebehu štyrmi gólmi otočili zápas. Severania sa ale nevzdávali a 90 sekúnd pred koncom vyrovnali stav stretnutia na 4:4. V predĺžení boli ale šťastnejší Američania, keď v 65. minúte rozhodol o víťazstve Denis Yan. Z Piešťan si tak USA odvážajú bronzové medaile.

USA – Švédsko 5:4 pp (3:2, 0:0, 1:2 – 1:0)
Góly :11. Novak, 15. Foley (Laczynski, Matt), 17. Terry (Jackson, Wilkie), 44. Bachman, 65. Yan (Wilki, Dello) – 4. Oliver (Kylington, Dahlström), 11. Dahlén (Lööke), 51. Ölund (Younan), 59. Asplund (Ek Eriksson, Davidsson)

Finále

V zápase o zlato hokejisti Kanady prekvapujúcu narazili na domácich Čechov. Pre českých hokejistov bola účasť vo finále obrovským úspechom a pri to aj ostalo. Kanada predvádzala celý turnaj najlepšie výkony a vo finále to jasne potvrdila. Javorové listy viedli už po prvej tretine 0:4 a vo zvyšnom priebehu pohodlne kontrolovali zápas. Čechom síce snahu nemožne odoprieť ale Kanada bola jasne nad ich sily. Po výsledku 2:6 sa zo zisku zlatých medailí na Memoriáli Ivana Hlinku tešia hokejisti Kanady.

Česko – Kanada 2:6 (0:4, 2:1, 0:1)
Góly : 24. Koblížek (Krenželok), 39. Jašek (Doudera) – 4. Strome (Marner), 10. Crouse (N. Roy, J. Roy), 14. Marner (Spencer), 17. Konecny (Roy, Barzal), 30. N. Roy (Spencer), 52. Crouse (Marner)

Konečné 5. miesto obsadili hokejisti Fínska, ktorý v zápase o umiestnenie porazili Švajčiarov vysoko 9:3. Naši mladíci si nenapravili chuť ani v zápase o konečné 7.miesto a po prehre s Ruskom 2:5 končia na poslednom ôsmom mieste.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články