Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen doplatil na vylúčenia, tréner Mikula zvažuje pokuty

Žilina- V zápase 16. kola na ľade Žiliny otvorili skóre hostia zo Zvolena. Ich časté vylúčenia však napokon viedli k tomu, že "Vlci" v druhej tretine zápas otočili na 4:1 a prerušili zvolenskú osemzápasovú bodovú sériu.
Zdroj: 25822
Zdieľajte:

Zvolenčania putovali na trestnú lavicu už v úvode, a to hneď trikrát po sebe, čím ponúkli súperovi prakticky šesťminútovú početnú výhodu. Z nej ale domáci gól nevyťažili, naopak, prvý udreli hostia. V presilovke sa presadil Šišovský a po prvej tretine viedol jeho tím 0:1. Aj druhý gól zápasu padol v nerovnovánom stave, vo vlastnom oslabení unikol v úvode druhého dejstva Švihálek a vyrovnal na 1:1. To bola predzvesť žiliského obratu, ktorý žlto-zelení zvládli najmä vďaka početným zvolenským faulom. Bryndziari inkasovali celkovo 9 dvojminútových trestov, z toho štyri v druhej tretine. Dvakrát boli zverenci Petra Mikulu potrestaní za príliš veľa hráčov na ľade. Jedným zo zlomových momentov bolo nebezpečné narazenie na mantinel od Martina Ďalogu, ktorý za svoj zákrok inkasoval 5+20 a zápas pre neho skončil. Z ponúknutej výhody vydolovali Žilinčania góly na 3:1 a 4:1 v rozmedzí 16-tich sekúnd.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalého hráča Slovana zatkla polícia, mal pri sebe zbraň!

S počtom 101 dvojminútových trestov "kraľujú" Zvolenčania tejto štatistike v rámci celej ligy. To poriadne hnevá trénera Petra Mikulu, ktorý nevylučuje ani finančné sankcie za zlú hernú disciplínu. „Je to o individuálnom prístupe každého hráča. Prvých šesť minút sme odohrali v oslabení, potom prišli ďalšie. Pri vyrovnanom počte hráčov sme mali dostatok šancí, aby sme so zápasom aj za stavu 1:4 niečo spravili. Tomek ale zavrel bránu a my sme boli strelecky neúspešní. Vysoký počet faulov pramení jedine z nedisciplinovanosti. Nesie sa to s nami odkedy sme boli v príprave vo Švajčiarsku. Bohužiaľ, pokiaľ nepristúpime k nejakým finančným sankciám, zrejme to bude to problém," zhodnotil nelichotivú situáciu zvolenský kormidelník.

Skúsený kouč sa vyjadril aj k vylúčeniu Martina Ďalogu či k šarvátke Jána Ťavodu, ktorý sa v úvode druhej tretiny dostal do pästnej výmeny s autorom gólu na 1:1 Tomášom Harantom. „Nerozumiem týmto kolapsom, nevidím do hráčov. Nebol dôvod hrať neprimerane agresívne. Gólové manko sme doháňali už pred Ďalogovým výlúčením. Považujem to za hrubú hernú nedisciplinovanosť. Čo sa týka Jána Ťavodu, vieme že v týchto situáciách sa niekedy vyžíva. Bolo to v podstate dvojminútové vylúčenie, v tom som až taký problém vzhľadom k vývoju zápasu nevidím. Narazenie na mantinel od Ďalogu bolo ale zbytočné," povedal Peter Mikula, ktorého okrem častých vylúčení trápia aj absencie v zostave. V Žiline chýbali jeho tímu Lukáš Jurík, Matej Síkela, Tomáš Török, Jarkko Immonen a Michal Chovan. "Pre nás to bol skrátka zlý deň. Ťahajú sa s nami aj zranenia. S hráčmi, ktorí sú napríklad v treťom útoku som nepočítal v zostave tak vysoko,“ prezentoval svojej starosti hosťujúci tréner.

Návrat do známeho prostredia absolvoval zvolenský obranca Ján Ťavoda, ktorý ešte minulú sezónu hájil farby Žiliny. Divákom pod Dubňom sa pripomenul súbojom s Tomášom Harantom. „Nebral som to nijak špeciálne. Moja šarvátka by vznikla aj v hocijakom inom zápase. Dal mi päsťou a bránil som sa. Dostal som väčší trest, ako on. Osobne ma to mrzí, ale v tej chvíli to tak vypálilo,“ opísal situáciu zvolenský zadák. Ten vo svojom hodnotení neobišiel ani zbabraný zápas a často spomínanú nedisciplinovanosť. „Darovali sme im zápas. Dá sa povedať, že oni nevyhrali, skôr my sme prehrali. Vylúčení bolo naozaj veľa, počnúc mnou. Zlomilo nás najmä päťminútové oslabenie, v ktorom sme dostali dva góly. Bojovali sme do konca, chceli sme to ešte otočiť. Prehrali tu aj iné tímy z prvej štvorky, my sa z toho musíme dostať a ísť ďalej, už v stredu nás čaká prvý Trenčín." V čom vidí tvrdý obranca príčiny častých faulov, na ktoré jeho tím neraz doplatil? „Naozaj neviem čím to je. Možno to pramení z prílišnej aktivity smerom dopredu. Väčšinou ide o hlúpe fauly hokejkou, ktoré sa dnes prísne trestajú. Trápi nás to už od prípravy. Snažíme sa to odstrániť, máme aj pohovory na túto tému. Jeden zápas k tomu pristúpime zodpovedne, v ďalšom zase vybuchneme. Dnešok nás mrzí aj kvôli fanúšikom, pretože sme mali sériu, ktorú sme chceli ešte natiahnuť,“ uzavrel Ján Ťavoda.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet/Martin Mojžiš

Diskusia

Podobné články