Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Brankár Zvolena Nieminen: Robiť oslavy s fanúšikmi po víťazstvách ma baví

ZVOLEN – V piatkovom kole hokejovej Tipsport ligy sa na zvolenskom zimnom štadióne uskutočnilo pohronské derby medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. Už v tretej minúte zápasu išli hostia do vedenia gólom Rótha, ale Zvolenu sa v poslednej minúte úvodného dejstva podarilo vyrovnať po góle Matisa. Na začiatku druhej tretiny sa Zvolenčania dostali do vedenia, keď unikol Coffman a následne zabezpečil Zvolenu dvojgólové vedenie Kelemen. Hosťom z Banskej Bystrice sa už v tretej tretine podarilo len znížiť na konečných 3:2 zásluhou kapitána Surového. V bránke Zvolena zažil víťaznú premiéru fínsky brankár Nieminen, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu na strane domácich.
Zdroj: 25773
Zdieľajte:

Len dnes boli úspešne dotiahnuté do konca všetky náležitosti potrebné nato, aby Jane Nieminen mohol nastúpiť v bránke HKM a hneď priviedol svoj tím k víťazstvu v derby proti Banskej Bystrici. „Mám dobrý pocit, ale som dosť unavený, pretože som nehral niekoľko mesiacov a bol to môj prvý zápas po dlhej dobe, takže to bolo dosť náročné,“ hodnotil svoj prvý zápas nový strážca zvolenskej svätyne.

Po odchode Climieho musel Zvolen nájsť náhradu a tú našiel v podobe Nieminena. „Vedel som, že vo Zvolene chcú, aby som prišiel, takže to bolo pomerne jednoduché rozhodnutie. Som rád, že som tu,“ objasnil svoj príchod do Zvolena Nieminen.

Zvolen je pre Nieminena úplne novým prostredím. „Aby som bol úprimný nemal som žiadne informácie o klube ani o lige,“ povedal brankár Zvolena.

V tíme spod Pustého hradu je Nieminen už druhým Fínom po Jarkkovi Immonenovi. „Ešte sme spolu s Immonenom nehrali, ale hrali sme proti sebe, takže už som ho poznal. Sme dobrý priatelia,“ povedal o svojom krajanovi v tíme Zvolena Nieminen.

Hneď v prvom zápase sa Nieminen predstavil v derby s Banskou Bystricou a po zápase mohol oslavovať. „Robiť oslavy po víťazných zápasoch je jedna z vecí, ktorú robím rád, takže dúfam, že to budem môcť opakovať po každom zápase,“ povedal po zápase Nieminen.

„Snažím sa chytať agresívnym štýlom. Vždy sa snažím pokryť všetky uhly v bráne, ale keďže som trochu malý a sú tu všetko šikovní hráči, ktorí vedia skórovať musím dávať o to väčší pozor,“ popísal svoj brankársky štýl Nieminen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články