Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Barys Astana dlhuje hráčom peniaze

KHL
Kazašský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy Barys Astana, v ktorého drese bude v blížiacom sa ročníku pôsobiť aj slovenský brankár Ján Laco, stále dlhuje hráčom peniaze z konca uplynulej sezóny.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nepriaznivú situáciu začali riešiť Hráčske odbory súťaže (KHLPTU), ich šéf Andrej Kovalenko už požiadal klub o vysvetlenie.

"Každoročne v auguste sa na spoločnom stretnutí venujeme monitoringu situácie v kluboch KHL. Prekvapila ma sťažnosť hráčov na Barys, ktorý im údajne nevyplatil základnú mzdu za apríl či prémie za uplynulý ročník. V mene odborov sme už v písomnom liste požiadali klub o vysvetlenie. V otázke riešenia situácie budeme ďalej komunikovať s vedením KHL," povedal Kovalenko pre sport-express.ru.

Kazašský tím prevzal po "páde" Donbassu Doneck pre politické nepokoje na Ukrajine tréner Andrej Nazarov, ktorý stiahol do mužstva aj Jána Laca. Jeho spoluhráčom však už došla trpezlivosť. "Na jar klub sľúbil hokejistom, že akonáhle sa vrátia z dovoleniek a začnú trénovať, zarobené peniaze im vyplatí. Doteraz sa tak nestalo a hráči počúvajú len ďalšie sľuby," ozrejmil situáciu Kovalenko a dodal: "Ak by chlapci prišli za mnou ešte v apríli, respektíve máji, verím, že by sme to už dávno vyriešili. Všetky problémy s financiami sa nám vždy podarili vyriešiť v prospech hráčov."

V prípade, že Barys nevyplatí sľúbené peniaze, hokejisti sa môžu obrátiť na disciplinárnu komisiu s návrhom na ukončenie spolupráce s klubom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články