Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Atraktívne súboje v Lige majstrov, žreb určil súperov slovenských hokejistov

HELSINKI - Aj keď bez slovenských klubov, ale určite nie nudné bude play - off Ligy majstrov.
Zdroj: 25186
Zdieľajte:

Obhajca trofeje Frölundia Indians sa v osemfinále hokejovej Ligy majstrov 2017/2018 stretne s českým klubom HC Bílí Tygři Liberec, ktorého dres obliekajú aj štyria slovenskí legionári Adam Jánošík, Martin Bakoš, Milan Bartovič a Mário Bližňák. Rozhodol o tom piatkový žreb v Helsinkách.

Ďalší zástupca českej extraligy Kometa Brno s triom Slovákov Marek Čiliak, Tomáš Malec a Marcel Haščák narazí v 1. kole play off LM na švajčiarsky Zug. Třinec s trojicou Peter Hamerlík, Vladimír Dravecký a Tomáš Marcinko bude čeliť švédskemu tímu Malmö Redhawks. Tappara Tampere, kde pôsobí slovenský útočník Tomáš Záborský, sa stretne s rivalom z fínskej Liigy JYP Jyväskylä.

Prečítajte si aj

VIDEO Ostrý zákrok na hlavu zostal v Tipsport lige nepotrestaný!

Pred žrebom rozdelili 16 tímov do dvoch košov. V prvom boli nasadení víťazi skupín, v druhom figurovali tímy, ktoré sa usmiestnili v skupinách na druhých priečkach. V osemfinále sa nemohli stretnúť tímy, ktoré účinkovali v rovnakej skupine, mohli však na seba naraziť tímy z tej istej krajiny.

Play off LM 2017/2018 štartuje 31. októbra, respektíve 1. novembra prvými stretnutiami na štadiónoch nenasadených tímov. Osemfinále, štvrťfinále aj semifinále sa hrajú na dva zápasy systémom doma - vonku, pričom postupujúceho určí súhrnné skóre. Finále sa hrá na jeden zápas na klzisku tímu s lepšou bilanciou v tohtosezónnej edícii LM.

Slovenský hokej nemá v play off LM svojho zástupcu. Úradujúci šampión Tipsport Ligy HC '05 iClinic Banská Bystrica nepostúpil zo základnej A-skupiny, keď v nej obsadil v konkurencii Tappary Tampere, rakúskeho Salzburgu a nemeckého Wolfsburgu až štvrté miesto so ziskom šiestich bodov.

žreb osemfinále Ligy majstrov 2017/2018:

Tappara Tampere - JYP Jyväskylä

Växjö Lakers - Red Bull Salzburg

EV Zug - Kometa Brno

Red Bull Mníchov - SC Bern

Adler Mannheim - Brynäs IF

Nottingham Panthers - SC Zürich Lions

Malmö Redhawks - HC Oceláři Třinec

Frölundia Indians - Bílí Tygři Liberec

termíny play off LM

osemfinále: prvé zápasy 31.10., 1.11., odvety 7.11.

štvrťfinále: prvé zápasy 5. a 6.12., odvety 12.12.

semifinále: prvé zápasy 9. a 10.1., odvety 16. a 17.1.

finále: 6. februára

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články