Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemci zalovili v NHL: Do Európy prichádza viac než tisíc zápasov priamo z Chicaga a Winnipegu

MANNHEIM - Nemecký celok Adler Mannheim sa po postupe zo základnej skupiny Ligy majstrov posilnil o dve známe mená.
Zdroj: 17210
Zdieľajte:

Obranu vystužil 33-ročný americký obranca Mark Stuart, ktorý v NHL pôsobil s maličkými prestávkami v AHL od roku 2005. Dva roky predtým ho draftoval Boston Bruins, kde vydržal až do roku 2011. Ročník dohral v Atlante Trashers, ktorá sa pred sezónou 2011/12 premenovala na Winnipeg Jets. Tam pôsobil až do tohto roku. Celkovo v najlepšej lige sveta odohral 699 stretnutí (27+70).

Prečítajte si aj

VIDEO Skúsený kanadský útočník ukončil čakanie na kontrakt, prvýkrát bude pôsobiť v KHL

Do ofenzívy zas prichádza 31-ročný útočník Andrew Desjardins. Ten môže nastupovať na krídle, ale aj v strede útoku. Jeho prednosťami je defenzívna hra a veľká bojovnosť, kvôli ktorej sa ako nedraftovaný hráč dostal do NHL. Bolo to v sezóne 2010/11, kedy ho po dvoch rokoch na farme povýšilo San Jose Sharks. Tam odohral štyri kompletné sezóny vrátane tej, keď bol vymenený. V ročníku 2014/15 ho získalo Chicago Blackhawks a Desjardins sa okamžite tešil zo zisku Stanley Cupu. Za "jastrabov" nastupoval aj v posledných dvoch rokoch. V NHL má na konte 461 stretnutí s bilanciou 26 gólov a 46 asistencií.

Prečítajte si aj

Dvaja Zvolenom vyhodení zámorskí hráči už majú nové pôsobiská

Nemecký Adler Mannheim tak získal ďalšie dve známe mená na už tak zaujímavú súpisku, pretože na tej figurujú hráči ako Chet Pickard, Mathieu Carle, Carlo Colaiacovo, Luke Adam, Chad Kolarik, Marcel Goc či Devin Setoguchi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články