Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Švajčiarsku súťaž NLA by mohli posilniť dve hviezdičky z NHL

BERN - Vo Švajčiarsku bude možno pokračovať dvojica Kanaďanov.
Zdroj: 25180
Zdieľajte:

Prvým je 23-ročný center alebo krídelník Andreas Athanasiou, ktorý si meno spravil v Detroite Red Wings. V jeho drese sa dostal do NHL v ročníku 2015/16 a v tom minulom sa naplno presadil v prvom tíme. Odohral 64 stretnutí, v ktorých strelil osemnásť gólov a pridal jedenásť asistencií.

Prečítajte si aj

Nahnevaný Lintner: Totálne zlyhanie Detvy, politika do športu nepatrí!

Jeho zmluva ale skončila a na novej sa nevedel dohodnúť, takže sa vynorili špekulácie o odchode do KHL, ktoré sám nevyvrátil. Pred pár dňami však priletel do Švajčiarska. Niekoľko dní už trénuje s HC Lugano, ale či si jeho dres oblečie aj v súťažnom zápase jasné nie je.

Do celku SCL Tigers Langnau by zas mohol zamieriť 28-ročný Chris DiDomenico, ktorý už vo Švajčiarska niekoľko rokov pôsobil. Práve v spomínanom tíme nastupoval od roku 2013 do tohtoročnej jari, kedy sa pred play-off pobral do NHL. Šancua mu dala Ottawa Senators, lenže naskočil len do troch stretnutí a vo vyraďovacej fáze vôbec nenastúpil.

Prečítajte si aj

VIDEO Skvelé správy: Talentovaný Slovák je blízko debutu v NHL!

Tento ročník začal na farme v Belleville, čo je pre produktívneho hráča z európskej scény dosť málo. DiDomenico má na konte majstrovský titul z Talianska, druhej švajčiarskej súťaže NLB a dvakrát zvíťazil s Kanadou na Spengler Cupe.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články