Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kontroverzná postava slovenskej politiky otvorila zápas medzi Detvou a Košicami

DETVA- Súčasný župan Marián Kotleba sa zrejme aj vďaka blížiacim voľbám do VÚC stal súčasťou hokejového zápasu medzi Detvou a Košicami. Vhodil úvodné slávnostné buly.
Zdroj: 25311
Zdieľajte:

HC 07 Orin Detva 2:3 HC Košice (2:1, 0:2, 0:0)

Góly: 12. Chovan (Žilka, Gachulinec), 18. Milý (Robinson, Gašpar) – 7. Nagy (Boltun, Kafka), 35. Pulli (Klíma, Suja), 40. Pacan (Bača)

Rozhodovali: Jonák, Snášel – Orolín, Kacej

HC 07 Orin Detva: A. Nagy (Larose) – Mar. Chovan, Kuklev, Gachulinec, Macejko, F. Fekiač, Sládok (C), Šimon, Vyskoč – Bartek, Ščurko, L. Novák – Milý, Gašpar, Robinson – Videlka, Mat. Chovan, Žilka – N. Ondris, Murček, Babynec

HC Košice: Habal (Lundström) – Pulli, Matejka, Kessel, Bača, Dudáš, Šedivý, Koch, Michalčin – L. Nagy (C), Boltun, Kafka – Koyš, Pacan, Šoltés – Jenčík, Suja, Hričina – Petráš, Vrábeľ, Klíma

Prečítajte si aj

VIDEO Žiadny premožiteľ sa nenašiel: Trenčania v dráme s Liptákmi úspešní!

Iniciatívu v zápase od úvodu prebrali hostia, ktorí si v prvej päťminútovke vypracovali niekoľko sľubných príležitostí. Najvýraznejší moment prvej desaťminútovky priniesla 7. minúta, keď zostal na ľade v bezvedomí ležať hráč Detvy Martin Vyskoč. Ten inkasoval tvrdú ranu do hlavy ramenom košického hráča v snahe zabrániť útoku, ktorý sa skončil gólom Ladislava Nagya. Martina Vyskoča previezli do nemocnice a do zápasu sa už nevrátil. Košičania, motivovaní úvodným úspechom, neustále útočili a chceli svoj náskok zvýšiť, čo narobilo množstvo práce obrancom Detvy a vynútilo si sériu vylúčení. Domáci však úspešne odolali a v najbližšom protiútoku vyrovnali gólom Matúša Chovana, ktorý zblízka dorazil puk do opustenej košickej brány. V týchto chvíľach sa hra prelievala zo strany na stranu a Košičania si opäť vytvorili niekoľko sľubných príležitostí. Tie však v sieti neskončili. Burácanie tribún prišlo opäť v 18. minúte, keď nepozornosť obrancov Košíc využil osamotený Juraj Milý. Jeho strela spomedzi kruhov rozhodla o tom, že detvianski hokejisti odchádzali do šatne spokojnejší, s jednogólovým náskokom.

Už v prvých sekundách druhej tretiny pohrozili hostia nebezpečným útokom Ladislava Nagya, ale vynikajúcim zákrokom betónom sa prezentoval domáci brankár Adam Nagy. Detvianski hokejisti, motivovaní záverom prvej tretiny, začali obrovským tlakom a na dlhé minúty zavreli Košičanov v ich tretine. Hostia sa dopustili niekoľkých faulov, ktoré priniesli domácim hru v početnej výhode, ale ani jednu z nich nevyužili. V ďalšom priebehu sa hra striedala pred oboma brankármi, ale skóre sa menilo až v 35. minúte. Košičan Jere Pulli využil prihrávku Klímu a pohotovou strelou vyrovnal na 2:2. V závere dostali šancu zvýšiť skóre vo svoj prospech z presilovej hry opäť hostia, ale nevyužili ju. Sedem sekúnd pred koncom tretiny Pacan prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste, a hostia opäť viedli 3:2.

Tretia tretina priniesla opatrnú hru Košičanov, ktorí si boli vedomí tesného náskoku. Od úvodu kontrolovali hru a pozorne narúšali rodiace sa kombinácie domácich. Tí nevyužili ani piatu ponúknutú presilovú hru a naďalej tak museli v plnom počte dobýjať košickú obranu. Hostia sa nikam neponáhľali. V ďalšom priebehu hry bolo cítiť na hokejkách domácich nervozitu. V závere zápasu sa im naskytla príležitosť presilovej hry o dvoch hráčov, ale nevedeli ju využiť ani hrou bez brankára. Košičania si tak z Detvy odvážajú plný bodový zisk po výhre 2:3.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články