Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nová švédska posila Zvolena Steen: Mojím cieľom je pomôcť tímu k víťazstvám

ZVOLEN – V piatok sa na zvolenskom ľade odohral zápas medzi domácim HKM Zvolen a HC Košice. Východniari pricestovali pod Pustý hrad po náročnom zápase s dvadsiatkou, ktorú vo štvrtok zdolali len tesne 2:1 a možno aj to bol dôvod ich dosť nevýrazného výkonu. Domáci Zvolen vyhral 4:1, keď už po prvej tretine viedol 3:1, keď sa postupne presadili Šišovský, Novák a po znížení Boltunom na 2:1 v presilovke zvýšil na dvojgólový rozdiel domáci kapitán Lukáš Jurík. Po bezgólovom druhom dejstve spečatil víťazstvo Zvolena na konečných 4:1 v poslednej tretine Martin Ďaloga. Zvolenčania nastúpili do zápasu už aj s novou posilou, švédskym centrom Oscarom Steenom, ktorý len dnes ráno prišiel do svojho nového pôsobiska. Hneď v deň príchodu nastúpil na zápas, keď si zahral na centri tretej formácie HKM.
Zdroj: 25267
Zdieľajte:

Po odchodoch Kanaďanov Dzurzinskeho a Asuchaka a Rusa Raisova prišiel do Zvolena Švéd Steen. Doteraz pôsobil tento útočník iba v rodnom Švédsku, a teda Zvolen je jeho prvým zahraničným pôsobiskom. „O ponuke ísť hrať do Zvolena som chvíľku rozmýšľal, ale je dobré skúsiť aj niečo úplne iné ako Švédsko, nový hokej, život, a tak som sa rozhodol ísť hrať do Zvolena. Uvidím ako to bude fungovať,“ vysvetlil svoje rozhodnutie ísť na Slovensko Steen.

Prečítajte si aj

Na športovom odeve záleží: TOTO oblečenie vám dopraje totálnu slobodu v pohybe!

Oscar Steen hneď potom ako dorazil do Zvolena nastúpil na svoj prvý zápas. „Nemal som žiadne problémy počas letu, všetko bolo v poriadku. Ráno som doletel do Viedne a potom ma ešte čakala cesta do Zvolena. Ráno som sa zobudil o pol štvrtej a išiel som zo Štokholmu do Viedne. Let trval iba pol hodiny, takže to bolo celkom v pohode,“ ozrejmil svoj príchod švédsky forvard.

Pri odchode do zahraničia sa hráči radia aj so svojimi rodinami a inak tomu nebolo ani v prípade novej zvolenskej posily. „S rodinou sme to preberali, takže boli na to pripravení a s mojím odchodom všetci súhlasili,“ nechal sa počuť Steen.

Pre Oscara Steena to bol prvý zápas po dlhej dobe. „Nehral som zápas sedem mesiacov. Mal som síce tréningy na ľade, ale nehral som žiadny zápas, takže to je rozdiel. Od konca minulej sezóny som nemal kde hrať, takže som čakal na nejakú príležitosť a tá prišla vo Zvolene, čo ma teší,“ vyjadril sa Oscar Steen po svojom prvom zápase v drese Zvolena.

Pre Švéda to bola víťazná premiéra. „Zo zápasu mám dobrý pocit. Vyhrali sme, získali sme tri body a aj predvedená hra bola dobrá. Mali sme veľa šancí na skórovanie,“ pochvaľoval si víťazstvo Steen.

„Je to určite odlišný štýl hokeja ako vo Švédsku, ale zatiaľ som odohral len jeden zápas, takže to nemôžem veľmi hodnotiť,“ vyjadril sa zvolenský útočník.

„Nemám nejaké osobné ciele. Chcem pomôcť tímu, aby sme vyhrávali a keď sa to podarí bude to môj splnený cieľ,“ preukázal svojho tímového ducha nový center Zvolena.

Oscar Steen je prvým Švédom v histórii HKM Zvolen. „Nevedel som, že som prvý Švéd v klube. Zistil som, že súperov brankár je tiež Švéd. Je pekné, že som prvým Švédom vo Zvolene,“ zakončil rozhovor Oscar Steen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články