Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pánik otvorene o slovenskom hokeji

Richard Pánik je 23-ročný odchovanec martinského hokeja, ktorý ma za sebou už skúsenosti z NHL a okúsil aj atmosféru olympijských hier, či majstrovstiev sveta. Budúca sezóna bude už jeho treťou v drese bleskov z Tampy Bay a bude sa v nej snažiť napraviť nie príliš vydarenú minulú sezónu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ako ste sa dostali k hokeju?

V štvrtej triede bol tréner na našej telesnej výchove v škole, hrali sme basketbal... A po hodine prišiel za mnou a spýtal sa ma, či by som nechcel hrať hokej. Povedal som, že spýtam sa doma rodičov a oni rozhodnú. Ocino sa bál, že rovesníkov nedobehnem... Na ľade som bol denne 5 hodín, aby som ich dobehol.

Hokejovo ste vyrastali v Martine, ako si spomínate na začiatky vašej kariéry?

Na Martin mám pekné spomienky, prežil som tu veľa zážitkov... Vždy sa rád vraciam na štadión. Keď cez leto trénujem na štadióne, tak spomínam, aké to bolo, keď som bol malý.

Ako hodnotíte vašu uplynulú sezónu?

Nehodnotím ju pozitívne, ale zase nebolo to niečo strašné.. Chcem sa z nej poučiť. Robím všetko preto, aby som odstránil moje nedostatky.

Čo musíte podľa vás zlepšiť vo vašej hre do budúcej sezóny, aby sa vám viac darilo?

Hlavne moje nevyrovnané výkony... Takže na to sa zameriavam teraz.

Zúčastnili ste sa OH, ktoré Slovensku vôbec nevyšli, v čom bola podľa Vás chyba?

Takéto turnaje sú o jednom zápase, no ten nám nevyšiel - so Slovincami. Ale neviem v čom to bolo. Myslím si, že mužstvo sme mali poskladané dobre. Niekedy to šťastie nie je na vašej strane.

Rodila sa nová zmluva s Tampou Bay ťažko?

Tampa ma podpisovala až medzi poslednými, takže som tušil, že to nebude nič svetoborné. No dohodli sme sa ako sme sa dohodli.

Mali ste aj iné ponuky?

Iné ponuky som nemal.

Kde sa pripravujete na novú sezónu?

Pripravujem sa v Banskej Bystrici, plán mi robí Roman Švantner a trénujem s trénermi Mišom Lacenom, Ďurom Moravčíkom a Mišom Hulejom.

Čo hovoríte na to, že veľa slovenských klubov má finančné problémy, kde je podľa vás hlavný problém?

Neviem, celé to je zlé na Slovensku. Všetci to vedia, no nerobí sa pre to nič, je to smutné. Nie je to na mne, aby som to rozoberal, na to sú kompetentní.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články