Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hohmann si pýta riadny kontrakt: Brittainova honba za hattrickom pokračuje, spomínal na kazanské zlato

BANSKÁ BYSTRICA - Pod Urpín pricestovala nabudená slovenská dvadsiatka, ale po dvoch výhrach ju schladil domáci celok HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pri víťazstve 8:2 bodovo žiarili Josh Brittain (2+1) a hlavne Cason Hohmann (0+5), čím zatienili návrat Tomáša Surového do zostavy po zranení členka. V prvej tretine to síce nebolo ono, ale po prestávke sa spustila barania lavína piatich presných zásahov: "Začali sme trochu pomalšie. Prvých desať minút na nás súper zatlačil, ale potom sme začali hrať lepšie," hovoril po stretnutí Hohmann.

Ten síce prišiel iba na dvojmesačnú skúšku, ale svojimi výkonmi si pýta poriadny kontrakt, pretože vďaka tejto porcii asistencií sa razom vyšvihol na prvé miesto tabuľky produktivity celej súťaže: "Hral som so skvelými spoluhráčmi vo formácii, ktorí mi to uľahčovali a pre mňa je veľmi dobré, že som im dokázal prihrať na góly, čo ma nesmierne teší," chválil kolegov rodák z Arlingtonu, ktorý v tejto sezóne strelil dva góly a na šesť prihral. Taktiež je prvý v tabuľke +/-, kde je v kladných deväťstupňových hodnotách.

"Vo formácii s Milošom Bubelom a Joshom Brittainom sa cítim veľmi dobre. Sú to skvelí hráči. Josh má neuveriteľnú strelu a Miloš zas skvele vidí hru. Obaja tieto veci vedia skombinovať s rýchlosťou," nešetril superlatívmi Hohmann.

Práve jeho parťák Josh Brittain znova neporušil pravidlo, že keď v lige nastúpi, tak skóruje. Toto tvrdenie síce trochu neguje stretnutie proti Žiline, kedy jeho presný zásah zarátali Bubelovi, ale v podstate je pravdivé. Napriek tomu na hattrick ešte nedosiahol, aj keď, vrátane prípravy, dva góly v jednom meraní síl nasúkal do sietí Krakova, Slovanu, Liptovského Mikuláša a práve Orange 20: "Na hattrick stále čakám, ale znova som dal dva góly, takže aj tak môžem byť spokojný. V tomto zápase sme podali naozaj skvelý výkon. Celý tím hral dobre a spolu sme dosiahli ďalšie víťazstvo," hodnotil.

"Pri prvom góle, aby som bol úprimný, tak som mal dosť šťastia a pri druhom som dostal puk medzi kruhy, okamžite som sa rozhodol vystreliť a našťastie som trafil presne," pokračoval Brittain.

27-ročný Kanaďan mladým chalanom z projektu Orange 20 zložil poklonu: "Hrali veľmi dobre. Majú mladé nohy, takže slušne korčuľovali. V tomto veku potrebujú pravidelne hrávať a podľa mňa určite ešte zapracujú na nejakých detailoch, ktoré v ich hre chýbali, ale to je vo veku tých chlapcov úplne bežné," hovoril a vzápätí sa preniesol myšlienkami aj slovami o pár rokov do minulosti.

"Pamätám si, keď som mal osemnásť rokov, takže som bol zhruba v ich veku. Bol to veľmi zábavný čas, keď som bol taký mladý," pokračoval a nevravel to len tak do vetra. Ako tínedžer bol súčasťou zlatého kanadského mužstva U18 z Majstrovstiev sveta 2007: "Hrali sme v Kazani a vo finále sme porazili Rusko na ich domácom ľade. V prvej tretine išli do vedenia, ale v druhej sme strelili niekoľko gólov a nakoniec sme vyhrali. Atmosféra tam bola vynikajúca a po stretnutí sme sa veľmi z toho úspechu tešili. Hrať na takej úrovni bolo niečo špeciálne," vytiahol zo svojej pamäte zaujímavé momenty: "Niekedy si želám, aby som mal zase osemnásť, ale už mám dvadsaťsedem," smial sa produktívny útočník, ktorý je spoločne s Lucianim najlepším strelcom Tipsport ligy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články