Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Frustrácia hráčov Slovana: Je to o nás samých!

KHL
Bratislava - Hokejisti Slovana Bratislava nestačili v stredajšom zápase KHL na AK Bars Kazaň, ktorému na domácom ľade podľahli 3:6. V tabuľke Západnej konferencie im so ziskom 12 bodov naďalej patrí 11. pozícia, na ôsmu postupovú priečku strácajú štyri body.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prvú príležitosť mali hostia, Švarný v poslednej chvíli fauloval Archipova, ktorý by inak zakončoval zblízka do prázdnej bránky. Vzápätí Slovanisti išli do troch, keď ich rozhodcovia vylúčili za príliš veľa hráčov na ľade, Kazaň ponúknutú presilovku o dvoch hráčov využila zásluhou Azeveda. Pre Slovan mohlo byť aj horšie, v 10. min však gól Tkačjovovi neuznali pre postavenie hráča v bránkovisku. Domácim v útoku viazla súhra a dlho sa herne hľadali. Až v 19. min Smoleňák spoza bránky prihral Mikúšovi, ktorý sa zblízka nemýlil - 1:1. V závere tretiny podržal "belasých" Štěpánek, ktorý vychytal v nájazde Galieva.

Slovan, už bez otraseného Barkera, začal druhú tretinu o poznanie aktívnejšie, v 22. min nepremenil tutovku Viedenský a následne Sekáč spomedzi kruhov nenamieril v dobrej pozícii presne. O tri minúty už tribúny jasali, keď Desprésovo nahodenie Garipov kruto podcenil a puk skončil na prekvapenie všetkých v bránke - 2:1. Z vedenia sa tešili domáci iba 10 sekúnd, pretože hneď po vyhranom buly založili hráči AK Bars bleskovú akciu, ktorá vyvrcholila vyrovnávajúcim gólom z hokejky Gluchova. Diváci boli v týchto chvíľach svedkami rýchleho hokeja, tímy hýrili nápadmi a kombinačné akcie sa striedali na oboch stranách. V polovici stretnutia zazvonila konštrukcia bránky hostí po strele Taimiho, na opačnom konci neuznali hráčom Ak Bars gól pre posunutú bránku, vzápätí už ale Sekáčov zásah pomedzi Štěpánkove betóny platil - 2:3. Domáci mohli kontrovať, Meszároš po Smoleňákovom priťuknutí však nenašiel štrbinu v postoji Garipova.

Hostia sa chopili oprát zápasu definitívne na začiatku tretej časti. Najprv Archipov pohotovo upratal do odkrytej bránky odrazenú strelu Musina a vzápätí po Sekáčovej prihrávke zvýšil na 5:2 nepokrytý Azevedo. Slovanistom blikla nádej v 46. min, keď dôrazný Smoleňák pretlačil puk za Garipova. Akékoľvek šance na zvrat im zobral agilný Sekáč, ktorý sa presadil cez Švarného a zakončil efektne pod hornú žŕdku - 3:6. Domáci nevedeli vpredu nič vymyslieť, tréner Slovana Miloš Říha sa snažil oživiť hru premiešaním útokov, no ani to nepomohlo, "belasí" vyšli v domácom prostredí bodovo naprázdno.

Slovan Bratislava - Ak Bars Kazaň 3:6 (1:1, 1:2, 1:3)

Góly: 19. Mikúš (Smoleňák, Després), 25. Després (Skalický), 46. Smoleňák (Viedenský, Ebert) - 6. Azevedo (Sekáč, Markov), 25. Gluchov (Popov), 31. Sekáč (Azevedo, Markov), 43. Archipov (Musin, Popov), 44. Azevedo (Sekáč), 51. Sekáč (Zacharčuk).

Rozhodovali: Jeřábek (ČR), Ravodin - Kučava, Novikov (všetci Rus.), vylúčení: 7:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, zmeny: Slovan od 41. min. s Boldižárom, 6674 divákov.

Slovan Bratislava: Štěpánek - Ebert, Barker, Meszároš, Taimi, Švarný, Voráček, Després - Řepík, Genoway, Kašpar - Hrnka, Mikúš, Smoleňák - Šťastný, Viedenský, Skalický - Sloboda, Sádecký, Hecl

Ak Bars Kazaň: Garipov - Zacharčuk, Musin, Jarullin, Markov, Abrosimov, Tokranov, Sidorov - Gluchov, Popov, Archipov - Azevedo, Lander, Sekáč - Klinkhammer, Tkačjov, Galiev - Jazkov, Malychin, Lukojanov

Hlasy po zápase:

Ivan Švarný, obranca Slovana: "Zápas sa mi veľmi ťažko hodnotí. Zranenia sa stávajú aj iným tímom, na to sa nedá vyhovárať, ale ten náš výkon... Totálna frustrácia."

Radek Smoleňák, autor tretieho gólu Slovana: "Zápas nebol z našej strany úplne zle rozohraný. Súpera sme dostali na koňa tým, ako sme hrali. Boli tam aj pozitívne veci, ale ak inkasujete šesť gólov, tak je ten zápas jednoducho zlý. Čo sa týka vylúčení, samozrejme, rozhodcovia nám v tom nepomáhajú, no je to najmä o našej nedisciplinovanosti. Súboje hráme na pol plynu a s hokejkou. Nie je to o trénerovi, či rozhodcoch, ale o nás samých."

Juraj Mikúš, autor prvého gólu Slovana: "Neboli sme dostatočne agresívni pred našou bránkou. Dali sme šťastný druhý gól na 2:1, také góly sa často nevidia, mohli sme to upokojiť, vzápätí sme inkasovali... Je to škoda, ťažko sa mi k tomu vyjadruje. Zápas bol minimálne dve tretiny hrateľný, v tej tretine sme trochu vybuchli."

Miloš Říha, tréner Slovana: "Začali sme dobre, ale zápas sme nezvládli takticky. Nemôžeme proti takému silnému súperovi otvoriť hru. Za stavu 2:1 sme mali spústu šancí, celé mužstvo sa začalo hrnúť dopredu, aj obrancovia a dostávali sme z toho góly. Výsledok je pre nás ťažký, ale myslím si, že Kazaň vyhrala zaslúžene."

Zinetula Biľaletdinov, tréner Kazane: "Bol to zaujímavý zápas, obe mužstvá dali veľa gólov. Som spokojný s výkonom môjho tímu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články