Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ovečkina sklamala absencia na ZOH: Všetci vedia, ako veľmi mám rád svoju krajinu

WASHINGTON - Ovečkina sklamala absencia na ZOH: "Nikdy som si nemusel vyberať"
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Alexander Ovečkin vyjadril prostredníctvom svojho klubu Washington Capitals sklamanie z absencie hokejistov NHL na budúcoročných zimných olympijských hrách v Pjongčangu v Kórejskej republike. Rusko reprezentoval na predchádzajúcich troch ZOH, hráči zámorskej súťaže budú chýbať po piatich účastiach za sebou.

"Chcel som vydať toto stanovisko, aby boli moje slová jasné. ZOH mi kolujú v krvi, všetci vedia, ako veľmi mám rád moju krajinu. Odkedy som bol dieťa a celú kariéru v NHL sa hráči NHL zúčastňovali na ZOH. Nikdy v kariére som si nemusel vyberať medzi klubom a krajinou. Mám rád Capitals aj spoluhráčov, rovnako ako mám rád moju krajinu. Viem, že aj ďalší hráči NHL sa cítia totožne. Nemali by sme byť v pozícii, že si musíme vyberať. Krajiny nás nemôžu požiadať, aby sme hrali na ZOH. Ja, moji spoluhráči, všetci, ktorí chceme ísť, fanúšikovia, sme prehrali. Účasť hráčov NHL na ZOH je pozitívna pre hokej aj ZOH. Je otrasné, že tam nebudeme," priniesla agentúra AP vyhlásenie Ovečkina.

Prečítajte si aj: Šokujúci výsledok: Slovenská dvadsiatka pripravila Nové Zámky o všetky body

Tridsaťjedenročný ruský útočník sa tak musí sústrediť na klubové povinnosti. V minulej profiligovej sezóne nazbieral 33 gólov a 36 asistencií v 82 zápasoch základnej časti, vo vyraďovacej fáze pridal päť gólov a tri asistencie v trinástich stretnutiach. Za dvanásť ročníkov vo Washingtone odohral 921 duelov základnej časti s bilanciou 558 gólov a 477 asistencií. V play off má na konte 97 súbojov, 46 gólov a 44 asistencií.

"Môj cieľ v tomto čase roka je zakaždým rovnaký. Koncentrujem sa na môj ďalší detský sen, čo je zisk Stanleyho pohára. Teším sa, že odštartoval tréningový kemp vo Washingtone a skončilo sa obdobie rečí. Musíme sa ukázať a spravím všetko, aby som napomohol spoluhráčom k víťazstvám, tak ako to robím od príchodu do NHL," dodal Ovečkin.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články