Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Uchýli sa stratený talent kanadského hokeja späť domov? V Česku ho už nechcú!

SAGUENAY - 31-ročný ľavý krídelník Alexandre Picard by sa mohol po piatich rokoch v Európe vrátiť späť domov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Picard bol v roku 2004 draftovaný Columbusom Blue Jackets do NHL už z prvého kola, lenže nedokázal rozvinúť svoj talent a za päť sezón odohral v najlepšej lige sveta iba 67 zápasov, v ktorých získal dve asistencie.

Dva roky ešte vydržal v AHL, ktorú v roku 2012 v drese Norfolku Admirals aj vyhral. Spoločne s ním sa tešili i Richard Pánik a Jaroslav Janus. Potom si to ale namieril do Švajčiarska. Tri sezóny nastupoval za Genève-Servette HC, jeden za HC Davos. Bodovo sa mu pomerne darilo. Počas 145 stretnutí strelil 52 gólov a pridal 50 asistencií.

V tomto období v drese ženevského klubu dvakrát vyhral prestížny Spengler Cup, najstarší turnaj na svete.

Minulú sezónu strávil v českom Hradci Králové, lenže ten s jeho službami už nepočíta, a tak má dvere k novému pôsobisku otvorené. Naposledy o neho prejavil záujem celok kanadskej LNAH Jonquière Marquis.

Spomínaná LNAH je veľmi zaujímavá poloprofesionálna súťaž so siedmimi účastníkmi, ktorá sa odohráva v provincii Quebec. Aj napriek svojmu statusu sa v nej ukázalo niekoľko bývalých hráčov NHL.

Za zmienku rozhodne stoja mená ako Patrick Côté, Guillaume Lefebvre, Donald Brashear, Anthony Stewart, Sylvain Blouin, Donald Brashear, Sébastien Caron, Mathieu Biron, Marc-André Bergeron, Sébastien Charpentier alebo slovenský útočník Juraj Kolník.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipedia.com, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články