Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prvá liga prinesie okrem nového partnera aj ďalšie novinky

SHL
BRATISLAVA - Prvá liga prinesie okrem nového partnera aj ďalšie novinky
Zdroj: reprofoto
Zdieľajte:

Prvá slovenská hokejová liga prešla pred začiatkom novej sezóny viacerými zmenami. V tej vlaňajšej pôsobil v pozícii hlavného sponzora ligy výrobca minerálnych vôd Budiš, jeho pozíciu prebral nový partner St. Nicolaus. Ten sľubuje kvalitnú podporu na viac sezón. V polovici týždňa začne druhá najvyššia súťaž písať jubilejnú 25. kapitolu.

"Spolupráca s hokejom ma význam, preto sme sa rozhodli, že ju budeme podporovať. Chceme pomôcť lige, aby bola silnejšia, a aby mohla vychovávať viac talentov. Ani futbal, ani hokej, nemôžu fungovať bez toho, aby mali kvalitné nižšie súťaže. Na túto spoluprácu sa veľmi teším," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii Dušan Haruštiak, generálny riaditeľ St. Nicolaus. "Zohnať partnera na prvú ligu je ťažké. Chcem za všetky kluby poďakovať novému partnerovi," dodal predseda Združenia oddielov a klubov 1. Ligy (ZOK) Róbert Ľupták.

V novej sezóne štartuje desať klubov, osem postúpi do play off. Zvyšné dve nahradia prvé dva kluby z druhej ligy. "Posledné roky má liga veľmi dobrú úroveň. Tento rok je v nej béčko Zámkov, silný tím má Dubnica, Prešov, Michalovce. Ťažko hľadať favorita," uviedol Ľupták. Okrem Dubnice a rezervného tímu Nových Zámkov oživí súťaž aj HC Osmos Bratislava. "Nováčikovia oživia súťaž a Bratislava najviac. Tá v lige chýbala," dodal predseda ZOK-u.

Prečítajte si aj: Poprad hlási návrat obrancu, prišiel pritvrdiť hru Kamzíkov

Nová sezóna prináša aj zavedenie dvoch noviniek, obe sa týkajú hráčskych radov. Obmedzil sa počet legionárov z piatich na troch. Okrem toho sú všetky tímy povinné do zápasov nasadiť sedem hráčov do 23 rokov. "Sme radi, že takýmto spôsobom dávame priestor mladším hráčom. Majú možnosť lepšie sa adaptovať do Tipsport Ligy," dodal Ľupták.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články