Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kto ten gól naozaj dal? V Banskej Bystrici zlyhalo nové Lintnerovo pravidlo

BANSKÁ BYSTRICA - Zaujímavá situácia nastala v druhom kole Tipsport ligy v zápase medzi HC ´05 iClinic Banská Bystrica a MsHK Žilina.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V 22. minúte vystrelil Cason Hohmann, brankár Tomáš Tomek vyrazil puk iba pred prázdnu bránu, kde číhala dvojica Miloš Bubela - Josh Brittain a jeden z nich skóroval. Gól bol úplne regulérny, kto ho dal je však otázne.

Z prvého pohľadu sa zdalo, že to bol kanadský útočník, lenže videorozhodca po preskúmaní situácie oznámil, že autorom presného zásahu sa stal Bubela a Hohmann s Brittainom dostali body za asistencie. To však podľa samotných aktérov správne rozhodnutie nebolo: "Druhý gól som strelil ja. Dorazil som puk do brány po tom, ako tam ešte skúšal strieľať aj Miloš. Všetkému predchádzala dobrá práca Dame-Malku na modrej a následne sme si dobrým prechodom vytvorili šancu," povedal Brittain pre oficiálnu stránku klubu hc05.sk.

Rovnaký scenár potvrdil aj Miloš Bubela: "Dal ho Brittain. Ja som sa puku nedotkol. Po zápase som to povedal aj rozhodcom," ozrejmil jednonásobný reprezentant Slovenska.

Nové pravidlo v Tipsport lige hovorí, že videorozhodca musí preskúmať každý jeden gól a iba on môže rozhodnúť, kto presný zásah strelil a kto mu asistoval. V tomto prípade tak hráči úradujúceho šampióna nepochodili, aj keď mali pravdu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články