Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejisti NHL pomáhajú dobrej veci šialeným spôsobom

Hokejoví priaznivci si našli v letnom období nový hit. Konkrétne ide o takzvaný "Ice Bucket Challenge", ktorý okrem mimoriadnej obľube a sharovaniu, môže zaujať najmä svojím charitatívnym významom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Len tak sa postaviť, namiešať si do vedra extra studenú vodu s ľadom a potom si to celé hodiť na hlavu. Že bláznivé? Tento nápad sa stal hitom internetu, na ktorý už najnovšie poukazuje aj oficiálna stránka NHL.

Práve výzva s ľadovou vodou, ktorá sa v poslednej dobe rozšírila po internete, zvýšila povedomie o amyotrofickej laterálnej skleróze (AML). Nová zábavka tak pomáha získavať priazeň ľudí, ktorí o ťažkej chorobe nepočuli a navádzajú tak k pomoci. Do tejto činnosti sa dodnes zapojilo hneď niekoľko tímov z NHL. Patria medzi nich Boston Bruins, Carolina Huricanes, Chicago Blackhawks, Dallas Stars, Florida Panthers, Pittsburgh Penguins, Tampa Bay Lightnings, či Winnipeg Jets.

Do výzvy sa zapojilo už niekoľko hokejistov, manažérov, trénerov, či dokonca aj maskotov. Na jej splnenie má po doručení každý presne 24 hodín. Je naozaj neuveriteľné, za aký malý čas sa z ľadovej vody stala absolútna masová bomba. Do výzvy sa už zapojili hráči ako napríklad Sidney Crosby, Steven Stamkos, či Tuukka Rask.

Nový hit si už našiel aj svojich odporcov, ktorí nesúhlasia, že hádzanie ľadovej vody môže mať niečo spoločné s dobrým úmyslom. Spojenie nevinnej zábavy so zviditeľnením ťažkej choroby je však značné a zatiaľ sa ukazuje ako úspešné. Kým v minulom roku dostala organizácia zaoberajúca sa týmto druhom sklerózy v daroch 22-tisíc dolárov, v tomto roku je to už 1 350 000. Len tak ďalej...

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články