Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ernest Bokroš: V útoku sú to šikovní chlapci, ale v obrane máme trošku problém

ZVOLEN – S reprezentačnou dvadsiatkou prišiel na turnaj do Zvolena ako hlavný tréner opäť skúsený Ernest Bokroš, ktorý bude pri reprezentácii do dvadsať rokov pôsobiť ešte minimálne túto sezónu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pôvodne sa očakávalo, že v novej sezóne už nebude trénerom reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš, ale po nástupe Miroslava Šatana do funkcie generálneho manažéra reprezentácií musel najskôr vyriešiť otázku trénerov mládežníckych reprezentácií a do funkcie hlavného trénera dvadsiatky opätovne vymenoval Ernesta Bokroša. V rozhovore pre náš portál prezradil skúsený tréner aj to, ako vznikla táto dohoda.

„Dohoda vznikla na základe toho, že ma pán Šatan oslovil s tým či by som nepokračoval ešte ako tréner dvadsiatky. Angažmán, ktorý som mal pripravený mi nevyšiel, a tak som súhlasil, pretože som bol voľný tréner,“ vysvetlil svoje vymenovanie do funkcie Bokroš.

Vedeniu Zvolena narobil vrásky na čele rumunský Brašov, keď tesne pred turnajom odriekol svoju účasť. Funkcionári Zvolena túto situáciu vyriešili pozvaním juniorskej reprezentácie Slovenska. „Toto bolo na poslednú chvíľu, pretože účasť odmietol Brašov, a tak nám volalo vedenie Zvolena či by sme im nevypomohli, pretože by sa im narušil celý hrací systém. My sme síce v inom programe, pretože sme len 14 dní na ľade, ale pre dobré vzťahy so Zvolenom sme súhlasili,“ spresnil spôsob dohody oboch táborov.

Podľa slov trénera Bokroša sa nedajú na začiatku sezóny príliš porovnávať jednotlivé ročníky, ale niečo predsa len naznačil. „Na začiatku sezóny je vždy ťažké porovnávať chlapcov, pretože v priebehu mesiacov počas sezóny sa vyvíjajú, zlepšujú sa, ale v globále môžem povedať, že v útoku sú to šikovní chalani. V obrane máme trošku problém, ale to je všeobecne známe,“ pomenoval pretrvávajúci problém tréner.

Je viacero hráčov, ktorí majú ambície dostať sa na juniorské majstrovstvá sveta. Okruh hráčov, z ktorých bude vyberať spresnil Ernest Bokroš. „Na majstrovstvá sveta budeme vyberať z chlapcov, ktorí štartovali na turnaji v Žiline, to sú poväčšine hráči, ktorí odchádzajú do zahraničia, a potom je tu táto druhá skupina, ktorá ostáva doma, takže z týchto dvoch skupín potom vyberieme hráčov do záverečnej prípravy.“

V A – tíme Zvolena hrajú dvaja mladí hráči Miloš Kelemen a Michal Ivan, ktorí by sa mali zmestiť do záverečnej nominácie. V projekte HK Orange 20 bude pôsobiť aj Zvolenčan Patrik Marcinek. „Do nominácie počítame so všetkými a rozhodne potom záverečná výkonnosť,“ povedal tréner mladíkov.

Tréner Bokroš sa snaží hrať ofenzívny hokej, ale nie vždy je to možné. „Preferujeme ofenzívny štýl hry, ale ak nastupujete proti Kanade, USA, Fínsku, majstrom sveta, tak s takýmto štýlom ťažko môžeme uspieť, takže vždy riešime našu hru podľa súpera.“

Posledné dva juniorské šampionáty bol jasnou jednotkou Slovenska Adam Húska, ktorý už tento rok nebude môcť nastúpiť, a tak za neho budú musieť nájsť tréneri náhradu. „Neviem kto by mohol byť v pozícii jednotky na majstrovstvách sveta, ale v zábere máme štyroch brankárov, a to Hrenák, Durný, Kostelný a vytiahli sme aj mladého 16- ročného brankára Hlavaja,“ povedal tréner Bokroš.

Tréner juniorskej reprezentácie Slovenska spresnil aj program, ktorý čaká jeho mužstvo do MSJ v Buffale. „Budeme hrať extraligovú aj prvoligovú súťaž, kde nás čaká séria 30-tich zápasov.“

Vo Zvolene pôsobí aj syn Ernesta Bokroša Tomáš, ktorý ale pre zranenie proti svojmu otcovi nenastúpil. Ak by sa tak, ale stalo skúsený kormidelník by to nijako extra neprežíval. „Ak by proti mne nastúpil môj syn Tomáš, tak by to pre mňa nebolo nič nové, pretože som proti nemu už niekoľko zápasov odohral.“

O svojej budúcnosti zatiaľ príliš nepremýšľa a sústredí sa na prácu pri juniorskej reprezentácii Slovenska. „To či budem klubový tréner závisí od ponuky aká príde, ale momentálne som reprezentačný tréner, takže čo bude v budúcnosti uvidíme,“ uzavrel rozhovor Bokroš.

Na turnaji vo Zvolene mladíci síce obsadili poslednú šiestu priečku, ale za výkony sa rozhodne hanbiť nemusia.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk/ Matej Babic

Diskusia

Podobné články