Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Andersons: Všetko smeruje k tomu, aby sme dosiahli úspech, tým je pre nás zisk titulu

ZVOLEN – V druhom zápase Memoriálu Pavla Zábojníka vo Zvolene si domáci HKM zmeral sily s českým zástupcom HC Frýdek – Místek. Domáci zvíťazili 4:1 a pripísali si prvé trojbodové víťazstvo na turnaji.
Zdroj: facebook Hkm Zvolen
Zdieľajte:

Po Marekovi Šimkovi sa domácim priaznivcom predstavila aj predpokladaná jednotka v bránkovisku HKM Matt Climie. Počas celého zápasu podržal svoje mužstvo niekoľkými vynikajúcimi zákrokmi a obrancom pomáhal aj s rozohrávkou spoza brány. Po dvoch bezgólových tretinách, v tretej dvadsaťminútovke padlo až päť gólov. Až tri góly domácich zaznamenali obrancovia. V 42. minúte otvoril skóre po spolupráci dvoch mladíkov Michal Ivan, ktorému prihrával Miloš Kelemen. O dve minúty neskôr skóroval Tim Coffman a na 3:0 zvýšil v 46. minúte obranca Dubeň. Za hostí znižoval v 49. minúte Chmielewski a na konečných 4:1 uzavrel v 52. minúte ďalší obranca Peter Hraško. V tomto zápase sa po prvýkrát predstavila nová posila obranných radov HKM Kyle Wharton, ktorý nastúpil v tretej obrannej dvojici s Janisom Andersonsom.

„Bol to kvalitný zápas. Súper mal dobre korčuliarsky vybavený tím, napádali nás, ale na konci sme to zvládli lepšie takticky. Dali sme pár gólov a zvyšok zápasu sme v pokoji dohrali,“ hodnotil po zápase Andersons.

Lotyšský reprezentant si pochvaľoval aj spoluprácu s novým kolegom Whartonom. „Hralo sa mi s ním veľmi dobre, je vidieť, že je to kvalitný, skúsený hráč. Stačilo mu povedať, čo od neho chceme a on všetko splnil,“ povedal.

„Letná príprava a aj tréningy na ľade boli ťažké. Bola to drina, ale myslím, že sa nám to vypláca teraz v zápase, keď vládzeme korčuľovať celých 60 minút, ale uvidíme, všetko to ukáže až sezóna, ale príprava bola dobrá,“ vyjadril spokojnosť zvolenský obranca.

„Tu nejde o osobné ciele. Dôležité je odovzdať všetko pre mužstvo, aby sme na konci sezóny získali titul,“ vyjadril kolektívneho ducha Janis Andersons.

Lotyšský obranca sa stal v posledných sezónach stabilnou súčasťou klubu. „Nemôžem povedať nič zlé, som tu už dlhšie a vždy sa tu o mňa dobre starali. Každým rokom je to tu lepšie a lepšie. Je vidieť, že tento rok tu všetko smeruje k tomu, aby sme dosiahli úspech,“ pochvaľoval si klubové zázemie.

„Škoda pre Martin, ale na druhej strane Detva dostala šancu ukázať sa v extralige. Všetko to ukáže liga a myslím si, že tento rok to bude dosť vyrovnané,“ vyjadril sa k situácii v Martine a v Detve.

Andersons je na Slovensku už niekoľko rokov a na pôsobenie v iných súťažiach si už veľmi nepamätá. „Už som tu dlhšie, na predošlé ligy si už veľmi nepamätám, ale tu sa hrá rýchly, technický hokej, a keď sa k tomu pridajú mladí hráči, tak je to naozaj dosť rýchla súťaž,“ poznamenal zvolenský zadák.

Skúsený obranca si zahral v obrane aj s mládým 17 – ročným Michalom Ivanom. „Je to dobrý, mladý, perspektívny hráč a myslím si, že keď mu trošku stúpne sebavedomie, tak to bude pre neho dobré. Dnes dal gól, takže to mu tiež pomôže a bude z neho veľmi kvalitný hráč,“ zhodnotil napredovanie mladého Ivana.

Lotyšský bek má skúsenosti aj z viacerých svetových šampionátov, na ktorých reprezentoval svoju krajinu. Aj tento rok by sa rád predstavil v reprezentácii. „Samozrejme, vždy sa chcem predstaviť v reprezentácii, ale to už je na tréneroch a na vedení ako poskladajú tím. Ak si budú myslieť, že im môžem nejako pomôcť a zavolajú ma do národného mužstva, tak budem iba rád, ale ak nie, tak to beriem normálne. Je to krátky turnaj, kde musíme získať čo najviac bodov,“ povedal na margo svojich reprezentačných ambícií.

So zámorskými spoluhráčmi si veľmi dobre rozumie. „Sadli sme si dobre, kto vie anglicky, tak sa s nimi porozpráva. Sú to super chlapci a sme dobrý kolektív a myslím si, že to tak aj ostane.“

Minuloročnú letnú prípravu pod vedením Josefa Tureka s tou tohtoročnou pod vedením trénera Mikulu, nechcel a nemohol príliš porovnávať. „Nemôžem to veľmi porovnávať, pretože minulý rok som si letnú prípravu robil sám a prišiel som iba na ľad, takže minulý rok to bolo kratšie a tento rok to bolo viac zamerané na silu. Ale všetko ukáže liga, takže uvidíme,“ uzavrel rozhovor pre náš portál Janis Andersons.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk/ Matej Babic

Diskusia

Podobné články