Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP zvyklosti hviezd a legiend: Aha, aké zaujímavé rituály vyznávajú Crosby, Ovečkin, Gretzky a ďalší!

BRATISLAVA - Súčasťou rutiny profesionálnych športovcov sú aj zabehnuté rituály, ktoré im pomáhajú sústrediť sa či dosahovať úspechy. Výnimkou nie sú ani hokejisti. Aké zvyklosti pred a po zápasoch dodržiavajú alebo dodržiavali Alexander Ovečkin, Patrick Roy, Sidney Crosby a ďalší?
Zdroj: Wayne Gretzky v drese Oilers (Zdroj: bnn.ca)
Zdieľajte:

Patrick Roy a jeho rozjímania so žrďami

Je členom hokejovej siene slávy, držiteľom štyroch Stanley Cupov a počas kariéry v NHL vychytal vyše 500 víťazstiev a 60 shootoutov. Royovi k nim pomohol aj zvláštny rituál – pred zápasom sa prihováral svojej bránke. Zvyk si zaužíval od roku 1986 a play-off série proti Hartfordu. V predĺžení ho práve žrď jeho brány podržala, Royove mužstvo vyhralo a brankár si k žrdiam vypracoval zvláštny vzťah.

Ovečkin skórujúci na ľade aj mimo neho

Už teraz patrí k najlepším strelcom histórie NHL a počas svojej 12-ročnej kariéry za morom ani raz nedal menej ako 30 gólov za sezónu. Ovečkin ale rád skóruje aj pred a po zápasoch. Ako je to možné? Nuž, musíte použiť svoju fantáziu...Ovečkin je, zdá sa, produktívny a výkonný nie len na ľade, ale aj v posteli. Tipujte s Doxxbet.sk či aj tento rok bude mohutný Rus patriť k najlepším strelcom NHL.

Gretzky a jeho svet rituálov

Wayne Gretzky nie je najlepším hokejistom aký kedy žil, je rozhodne najproduktívnejším. A tiež hráčom, ktorý sa bez predzápasových rituálov nezaobišiel. Bolo o ňom známe, že pred každým zápasom pudroval svoju hokejku púdrom pre deti. Pri rozkorčuľovaní zase zvykol svoju prvú strelu na bránu úmyselne minúť a pil vybrané nápoje vždy v tom istom poradí: diétna kola, voda, energetický nápoj, diétna kola.

Pre Crosbyho sú jeho hokejky posvätné

Má len 30 a už vyhral Olympijské hry, Majstrovstvá sveta a trikrát aj NHL. Ak by nebol perfekcionistom v príprave, Sidney Crosby by takéto úspechy akiste nedosiahol. Sid je však známy aj svojimi rituálmi, ktoré sa viažu k jeho hokejkám. Musia byť rezané na presnú dĺžku a akonáhle sú zatejpované, nemôže sa ich nikto chytiť. Pokiaľ by sa tak stalo, Sid by ich pretejpoval. Ďalšou zaujímavosťou je, že Crosby nevolá svojej matke počas zápasových dní. Toto pravidlo porušil trikrát a trikrát odišiel v ten deň z ľadu zranený (vykĺbené rameno, zlomená noha, rozbité zuby).

Rituály legiend

Svoje zvyklosti pravidelne dodržiavali aj ďalšie legendy NHL. Chris Chelios bol napríklad posledným mužom v šatni, ktorý si na seba natiahol dres. Joe Nieuwendyk zase pred každým zápasom jedol to isté – dva toasty s arašidovým maslom. A Brendan Shanahan, aktuálne prezident Toronta Maple Leafs? Ten si zase pred zápasom púšťal pesničky od Madonny...

Zdieľajte:
Zdroj informácií: PR článok

Diskusia

Podobné články