Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejisti do 18 rokov opäť neoslnili. Dnes boli nad ich sily Švajčiari

Hokejisti Slovenska do 18 rokov prehrali aj svoj druhý zápas na Memoriáli Ivana Hlinku. Tentokrát nestačili na Švajčiarov s ktorými prehrali 1:3.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Mladí Slováci po vysokej prehre so Švédmi (1:6) dnes nastúpili na svoj druhý zápas v skupine A proti rovesníkom zo Švajčiarska. V prvej tretine sa ale zverenci trénera Antona Bartánusa len veľmi ťažko presadzovali, keď si častokrát nevedeli poradiť s agresívnym napádaním Švajčiarov. V prvej tretine to dlho vyzeralo, že diváci gól neuvidia, ale Švajčiarom sa nakoniec podarilo skórovať. V 19. minúte využil Dominik Schmid chybu brankára Húsku a v presilovej hre otvoril skóre.

Slováci naďalej pokračovali v pasívnej hre a v 26. minúte inkasovali po druhýkrát. Švajčiari využili chybu našich obrancov na útočnej modrej čiare a rýchly protiútok s veľkým prehľadom zakončil Lee Roberts – 0:2. Navyše v ďalšom priebehu doplatili naši hokejisti na svoju nedisciplinovanosť a v 29. minúte využil tvrdou strelou presilovú hru Robert Karrer. Obraz hry sa príliš nezmenil ani po treťom inkasovanom góle. Slováci boli bezzubý, no našťastie brankár Adam Húska si s ďalšími šancami Švajčiarov poradil.

Začiatok poslednej tretiny vyšiel ale Slovákom na výbornú. Iskričku nádeje vykresal Peter Valent, keď zužitkoval svoj dôraz pred bránou súpera – 1:3. Slováci sa ale na viac nezmohli ... Švajčiari pohodlne dotiahli zápas do víťazného konca a pripísali si prvú výhru na Memoriáli Ivana Hlinku.

Slovensko U18- Švajčiarsko U18 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Góly: 44. Valent (Struška, Trudman) – 19. Schmid (Haberstich), 26. Roberts (Marchon), 29. Karrer (Diem, Riat)

Zostava Slovenska U18 : Húska (Cibulka) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Zeleňák, Kolesár, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), Bondra – Pätoprstý, Sádecký (A), Lešťan – Žiak, Hecl, Andrisík – Struška, Oško, Trudman.

Ďalšie dnešné výsledky :

Skupina A
Kanada U18 – Švédsko U18 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

Skupina B
Rusko U18 – USA U18 4:7 (3:2, 1:2, 0:3)
Česko U18- Fínsko U18 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Posledný zápas v skupine A odohrajú Slováci zajtra o 17:30, keď si zmerajú sily s hokejistami Kanady.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články