Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Matoušek sa na úvod pôsobenia v Litvínove zranil, nový tím si pochvaľuje

BANSKÁ BYSTRICA/LITVÍNOV - 25-ročný krídelník Tomáš Matoušek po zisku titulu opustil HC´05 iClinic Banská Bystrica a už niekoľko týždňov je hráčom českého Litvínova.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V novom tíme stihol doposiaľ nastúpiť na jeden prípravný duel, v ktorom prispel k víťazstvu proti tímu HC Slovan Ústí nad Labem jednou asistenciou. Popri tom pridal štyri trestné minúty za krosček a faul lakťom: "Bolo to zaujímavo pískané, podľa mňa to fauly ani neboli, ale rozhodca pískol, takže neriešim," poznamenal v rozhovore pre náš portál. Čo je ale horšie, zo spomínaného duelu si odniesol zranenie: "Mrzí ma to, že som si spôsobil zranenie, ktoré ma pribrzdilo, a tak som prišiel domov do Banskej Bystrice. Nebude to však nič veľké. Bolo to v bežnom súboji, len som zle narazil o mantinel, ale bude to fajn," vysvetlil Matoušek.

Prečítajte si aj: VIDEO Martin Bodák má v Kanade patriť k lídrom, Tappara mu dala veľmi veľa: Najskôr úspech na MSJ, potom NHL

V českom mužstve sa mu veľmi páči: "Je tam super partia. Pocity sú fajn, tréningy dobré, takže zatiaľ vidím len pozitíva. Zapadol som bez problémov, nemám s ničím najmenší problém," hovorí: "Z tímu som poznal Karla Pilařa, s ktorým som bol ešte ako mladý chalan v Donecku."

Prečítajte si aj: VIDEO Banskobystrický novic Dame-Malka si nevie vynachváliť mesto, teší sa na spoluprácu s Országhom

"Je to klub, ktorý má bohatú históriu, kde vychovali veľké množstvo hráčov NHL. Má rodinnú atmosféru, čiže ma prijali veľmi dobre. Som za to veľmi rád," teší sa spokojný útočník.

Prečítajte si aj: VIDEO Trénoval Crosbyho, teraz ho čaká výzva pod Urpínom: Očakávania sú vysoké, také by však mali byť

Účastník MS 2017 si herné rozdiely v tréningoch všimol, ťažkú hlavu si z toho nerobí: "Sú tam trošku iní hráči, ten hokej je celkovo odlišný, ale tým, že mňa brali ako silového útočníka, ktorý hrá svoj jednoduchý hokej, tak nemám pocit, že by som mal niečo meniť."

Prečítajte si aj: Michal Roman chce v Žiline pravidelne hrávať. Pôsobenie v Třinci hodnotí pozitívne, dúfal vo viac

S trénerom sa osobne poriadne nerozprával: "Nejaký bližší rozhovor sme ešte nemali, ale brali ma tam ako silového útočníka. Vedia, čo odo mňa majú očakávať, takže tušia, čo berú. Chcú dobré oslabenia. Verím, že splním ich požiadavky," pokračoval Matoušek: "Chcem byť platným hráčom mužstva a chcem pomáhať tým, v čom som dobrý a čo viem. Verím, že to aj splním."

Prečítajte si aj: Faille si prišiel po titul, o klube sa bavil s majstrami: Potom to už bolo jednoduché rozhodovanie

V českej Extralige bude v novej sezóne hrať proti niekoľkým bývalým spoluhráčom. Do Pardubíc zamieril Ty Wishart, Hradec Králové posilnili Mislav Rosandič a Tomáš Zigo: "Sme stále v kontakte. Telefonujeme si, aj keď chodíme na Slovensko, pretože české cesty sú také, aké sú, tak sa informujeme, ako to vyzerá na diaľniciach. Teším sa na vzájomnú konfrontáciu, hlavne proti Hradcu," vyjadril sa rodák z Banskej Bystrice.

Prečítajte si aj: VIDEO Gelinas by mohol byť druhý Maione, teší sa na novú výzvu: Som si istý, že sa budem zlepšovať

Samotný Litvínov sa mu zatiaľ spoznať nepodarilo: "Bývam v byte v neďalekom Moste. Litvínov je malé mestečko. Väčšina hráčov dochádza. Tam sa nejaké takéto veci veľmi neriešia. Odtrénujem idem domov. Na spoznávanie mesta ešte nebol veľmi čas," dodal Matoušek v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články