Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Účastníci SP už poznajú súperov v základných skupinách

Účastníci Svetového pohára v hokejbale, ktorý sa odohrá v závere augusta v Nitre, spoznali svojich súperov v základných skupinách. Turnaja sa napokon zúčastní pätnásť mužstiev z ôsmich krajín. Slovensko bude mať na SP štvornásobné zastúpenie. Okrem domácich Nitrianskych Rytierov sa pod Zoborom predstavia aj Pruské, Skalica a Vrútky.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

S najvyššími ambíciami pôjdu do prestížneho turnaja hráči Nitrianskych Rytierov. Pre úradujúceho majstra Slovenska to bude už štvrtá účasť na Svetovom pohári v rade. V roku 2011 obsadili v Plzni celkové 4. miesto, v rokoch 2012 a 2013 boli vo Villachu resp. Pardubiciach zhodne tretí. Na domácej pôde budú mať zverenci trénerskej dvojice Richard Mráz st. - Viliam Somolányi najvyššie ciele. "Je to Svetový pohár, takže každý klub na turnaji bude veľmi silný súper. Nech máme akúkoľvek skupinu, vyberať si nemôžeme. Ak chceme byť úspešní, musíme vyhrať so všetkými ostatnými tímami. Chceli by sme Svetový pohár konečne vyhrať. O to viac, že ho hráme doma, ale zároveň to bude o to náročnejšie. Hlavne po psychickej stránke. To sa jednoducho nedá natrénovať, ale treba sa zomknúť, mať aj šťastie a veriť si," povedal Somolányi pre nitra.sme.sk. Dejiskom SP bude hokejová hala na nitrianskom sídlisku Klokočina.

Zloženie základných skupín Svetového pohára v hokejbale (28. - 31. augusta 2014, Nitra):
A-skupina: HBT Niosport Vlašim (ČR), ŠK 98 Pruské (SR), Team Voodoo (Kan.), Perapohjolan Poropojat (Fín.), UKH Unia Osvienčim (Poľ.)
B-skupina: HBC Alpiq Kladno (ČR), Hokejmarket Skalica (SR), Oberwil Rebells (Švaj.), HSC Eagles Poggersdorf (Rak.), Kometa Vrútky (SR)
C-skupina: HBC Autosklo Pardubice (ČR), HbK Nitrianski Rytieri (SR), SHC Belpa 1107 (Švaj.), Pelikassit (Fín.), London Crusaders (Veľ. Br.)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články