Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Selänne momentálne neplánuje nikde hrať, ponuka Jokeritu je však lákavá

KHL
Legendárny fínsky hokejista Teemu Selänne ešte definitívne neuzavrel svoju hráčsku kariéru, momentálne však neplánuje nikde hrať. Ani v tíme nováčika KHL Jokerit Helsinki, ktorý by ho chcel za každú cenu angažovať. Skúsený krídelník by sa však podľa vlastných slov v budúcnosti ponuke nebránil.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Pred týždňom som povedal, že som ukončil kariéru, ale aktuálne si nedovolím tvrdiť, že už nebudem ďalej hrať. Musím si ešte premyslieť, či si chcem kariéru predĺžiť. Myšlienka pôsobiť v Jokerite je lákavá, ale v tejto chvíli ešte neviem, či budem pokračovať. Nikdy nehovor nikdy," povedal 44-ročný Selänne počas tlačovej konferencie vo Fínsku, na ktorej oznámil otvorenie vlastnej hráčskej akadémie.

Jokerit sa snaží angažovať Selänneho odvtedy, čo "fínsky blesk" v máji po 21 rokoch ukončil svoju úspešnú kariéru v NHL. Šesťnásobný účastník olympijských hier a víťaz Stanleyho pohára z roku 2007 odohral v zámorskej profilige 21 sezón a v 1451 zápasoch v základnej časti nazbieral 1457 bodov. V play off odohral 130 duelov s bilanciou 44+44. V nováčikovskej sezóne strelil za Winnipeg Jets doteraz rekordných 76 gólov a zaznamenal 132 kanadských bodov, najviac radosti však zažil v drese Anaheimu.

Ruský majiteľ Jokeritu Roman Rotenberg nedávno pre denník Ilta Sanomat uviedol, že je pripravený počkať na rozhodnutie Selänneho, aj keby to malo trvať dlhší čas.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články