Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nicklas Bäckström dodatočne dostane olympijskú medialu

Švédsky hokejista Nicklas Bäckström sa nakoniec môže tešiť zo zisku cennej olympijskej medaile .
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Švédsky útočník sa vo februári tohto roku predstavil v drese "troch koruniek" na svojej druhej olympiáde, ale to čo sa mu počas nich stalo, to naozaj nečakal. Švédi síce prechádzali turnajom ako nôž maslom, ale pred finálovým súbojom s Kanadou ich mužstvo zasiahla nečakaná správa. Nicklas Bäckström údajne dopoval...

" Bol to pre mňa šok. Bol som pripravený nastúpiť na najväčší zápas v mojej kariére. Dve a pol hodiny pred stretnutím ma však vyradili. Je to smutné," uviedol Bäckström vo februári.

Časom sa ukázalo, že zakázanou látkou v tele 27-ročného Švéda bol pseudoefedrín, ktorý sa nachádzal v liekoch na alergiu, ktoré Bäckström užíval už 7 rokov ! Medzinárodný olympijský výbor (IOC) nakoniec uznal, že na vine bol lekár švédskej reprezentácie, ktorý mu povolil užiť spomínaný liek a tak sa rozhodli dodatočne udeliť olympijskú medailu.

Hráč Washingtonu Capitals si medailu so strieborným leskom prevezme 28. augusta pred zápasom najvyššej švédskej súťaže (SHL) medzi Brynäsom a Djurgärdenom. Symbolické na tom je, že práve v drese Brynäsu začal Nicklas Bäckström svoju úspešnú športovú kariéru.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články