Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prezident Kiska prijal majstrov sveta: Odviedli úžasný boj!

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska v utorok prijal hokejbalistov Slovenska, ktorí pred necelým mesiacom vybojovali v Pardubiciach titul majstrov sveta. Bol už ich tretí v rade a celkovo štvrtý.
Zdroj: hokejbal.sk
Zdieľajte:

Kiska vo svojom príhovore pripomenul, že hokejbalisti boli úplne prvým kolektívom s prívlastkom svetoví šampióni, ktorých prijal po svojom nástupe do funkcie. V Prezidentskom paláci sa hokejbalovej reprezentácii dostalo cti aj po zisku titulu v roku 2015. "Som na nich veľmi pyšný. Odviedli úžasný boj. Verím, že dobehnú v počte titulov Kanadu. O dva roky budú MS v Bratislave a verím, že si s nimi budem môcť spoločne zakričať, že sme majstri sveta."

Prečítajte si aj: VIDEO Jeden krajší ako druhý: 5 gólov v ktorých hral dôležitú rolu čas

Všetky tri uplynulé tituly získalo Slovensko pod taktovkou trénera Jozefa Ďurisa, ktorý sa podieľal aj na prvom v roku 1999, vtedy ako hráč. "Od šampionátu už uplynul nejaký ten čas a ja si až teraz naplno začínam uvedomovať, čo sme vlastne dosiahli. Vedeli sme, že nám fandí celé Slovensko a prijatie od pána prezidenta si veľmi vážime. Jeho slová sú pre nás motiváciou a verím, že tu reprezentácia bude stáť aj o dva roky," povedal slovenský kormidelník, ktorému vypršala zmluva. "Neviem, či budem pokračovať, momentálne nad tým nepremýšľam."

Sme majstri sveta!

Po druhý raz sa prijatia u prezidenta dočkal kapitán reprezentácie Jozef Minárik. Pred dvomi rokmi doviedol Slovákov s "céčkom" na hrudi k druhému titulu vo švajčiarskom Zugu. "Či to bolo pred dvomi rokmi, alebo teraz, je to pre nás veľké zadosťučinenie, že nám hlava štátu poďakuje a vyzdvihne náš úspech. Sme radi, že tu môžeme byť." Pozvanie od hlavy štátu si cení aj Martin Kollár, útočník Slovenska, ktorý získal v Pardubiciach už svoju druhú zlatú medailu z MS: "Je príjemné, keď viete, že okrem verejnosti si náš úspech všimla aj hlava štátu. Je to pre nás veľká česť. Bodaj by sme sa sem vrátili aj do tretice."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články