Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci zdolali Chorvátsko, na domácich MS v inline hokeji skončili na piatom mieste

BRATISLAVA - Slovenskí reprezentanti v inline hokeji zvíťazili v piatok vo svojom poslednom zápase na majstrovstvách sveta v Bratislave nad Chorvátskom 8:4 a vybojovali si konečné piate miesto. Kanada zdolala Nemecko 8:3 a skončila šiesta. Chorvátsko a Nemecko budú bojovať o udržanie sa v elitnej divízii.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Top divízia:

o 5.-8. miesto:

Slovensko - Chorvátsko 8:4 (2:1, 1:1, 2:0, 3:2)

Góly:

5. Haring (Ručkay, Horský), 8. Haring (Ručkay), 15. Ručkay (Jurík), 25. Novák (Lichanec, Ertel), 27. Ertel (Jurík, Novák), 41. Lichanec (Jurík, Ertel), 47. Jurík (Novák, Lichanec), 48. Ručkay (Šiller, Kristín) – 11. Vedlin (Jankovič, Jačmenjak), 19. Miličič (Srketič, Novotny), 43. Vedlin (Novak, Jankovič), 48. Miličič (Jankovič, Jačmenjak). Rozhodovali: Singer, Kohlmüller (obaja Nem.), vylúčení: 4:3, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0.

Zostava SR: Neumann - Erteľ, Novák, Jurík, Lichanec - Ručkay, Kristín, Holovič, Haring - Jaško, Szabo, Šimúnek, Horský - Burzala, Šiller, Trenčan, Šimonič

Prečítajte si aj: Jágrovi z NHL nevolá nik, dostal však lukratívny ponuku z exotického Španielska

Slováci začali zápas výborne, Haring poslal dvomi gólmi svoje mužstvo do vedenia. Chorváti potom odpovedali gólom Vedlinga, v druhej štvrtine ale opäť zvýšil náskok domácich Ručkay. Miličič vzápätí znížil na rozdiel gólu, ale v tretej štvrtine si Slováci vybojovali rozhodujúci náskok. Najskôr sa presadil Novák a po ňom Erteľ. V poslednom dejstve padlo najviac gólov, o jeden viac však strelili Slováci a tak sa po záverečnom hvizde mohli radovať z víťazstva 8:4 a celkového piateho miesta na šampionáte.

Prečítajte si aj: VIDEO Dojemný píbeh transgender hokejistu: Očarí vás obrovskou láskou k hokeju!

Ďalší výsledok:

o 5.-8. miesto:

Kanada - Nemecko 8:3 (1:0, 3:1, 2:2, 2:0)

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články