Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

4 momenty, keď NHL ukázalo srdce a rozdalo slzy šťastia

Národná hokejová liga, rovnako ako aj mnoho iných súťaží, úzko spolupracuje s dobročinnými nadáciami. Počas sezóny, aj mimo nej, plnia túžby nejednému hokejovému fanúšikovi. Pozrite si niekoľko príbehov, v ktorých práve NHL pomáhala plniť tie najtajnejšie túžby.
Zdroj: youtube.com
Zdieľajte:

1. Stretnutie s Alexandrom Ovečkinom

Americká televízna relácia Make A Wish pomáha plniť veľké sny ľuďom s ťažkými osudmi. Často sa do redakcie dostanú listy s prosbou o stretnutie so športovým idolom či obľúbeným tímom. Rovnako sa stalo aj v príbehu Sama Jacobson. Od šiestich rokov hrával hokej za miestny tím v Boise, štát Idaho. Avšak osud si vyberá vlastnú cestu a skrížil ju aj mladému hokejistovi. V štrnástich rokoch mu bola zistená akútna lymfoblastická leukémia. Kvôli nej musel prerušiť Sam akékoľvek aktivity, a teda aj hokej. Počas nasledujúcich dvoch rokov urobil veľký progres, napriek negatívnym predpovediam lekárov. Jeho zdravotný stav sa zlepšoval a vrátil sa späť k hokeju. Ako veľký fanúšik Capitals, vždy sníval o tom, že si raz naživo vychutná zápas svojho obľúbeného tímu. Najviac obdivoval kapitána Ovečkina pre jeho štýl hry. Samovo odhodlanie bojovať s náročnou chorobou natoľko zaujalo, že bol vybratý pre splnenie veľkého sna. V jeden piatkový zápas zverejnil hlásateľ na štadióne video, v ktorom mladého hokejistu pozval sám Saša na návštevu Verizon Centra. O týždeň dorazil do Washingtonu, D. C., kde ho čakalo vlastné miesto v šatni Caps. Všetko bolo pripravené a mladý Sam mohol trénovať s celým tímom.

2. Na jeden deň hráčom Sharks

Ďalší príbeh je taktiež o chlapcovi menom Sam. Volá sa Sam Tageson a jeho veľkým snom bolo stať sa členom organizácie San Jose Sharks. Avšak jeho veľký cieľ sa zdal stratený, keď prišla správa o hypoplastickom syndróme ľavého srdca. Sam bude pravdepodobne potrebovať transplantáciu srdca. Doktori tvrdili, že nebude môcť jazdiť na bicykli, hrať hokej či vykonávať akúkoľvek inú športovú aktivitu. Jeho rodina si podobné veci nepripúšťala a rozhodli sa so zákernou chorobou bojovať. Dve spolupracujúce nadácie, Make A Wish Foundation a San Jose Sharks Foundation, sa dohodli, že splnia mladému Samovi jeho veľký sen. Klub podpísal s hokejistom kontrakt na jeden deň, ktorý strávil s hráčmi na tréningu, v útrobách štadióna a nakoniec bol na rozkorčuľovaní tímu pred zápasom.

3. Spoluhráč Anže Kopitar

Tyler Fithian je ďalší chlapec, ktorému bola diagnostikovaná lymfoblastická leukémia. Rovnako ako ostatní mladí ľudia, aj on mal sny, ktoré mu táto choroba postupne vzala. Tyler v mladom veku hrával hokej a tento koníček ho stále drží nad vodou. Vždy obdivoval slovinského hokejistu a hráča Los Angeles Kings Anže Kopitara. Prostredníctvom spomínanej Make A Wish relácie sa mu jeho sen splnil, dokonca si zatrénoval s ostatnými hráčmi tímu zo slnečnej Kalifornie. Súčasťou programu bol aj večerný zápas domácich Kings proti Phoenixu Coyotes (po novom Phoenix Arizona, pozn.), na ktorom vhodil úvodné buly a povozil sa na rolbe.

4. Odvážny chlapec Bradon Nienaber

Každý jeden splnený sen je veľká vec. Najmä, ak ide o ľudí s ťažkým zdravotným stavom. Avšak tento príbeh je predsa len niečím špeciálny. Ide len o osemročného Bradona Nienaber, ktorého snom bolo stretnutie s washingtonským brankárom Bradonom Holtbym. Keď mal chlapec šesť rokov, zistili mu histiocity, čo vedie k rakovine. Taktiež si musel prejsť chemoterapiami a návštevami chirurgií. Počas jeho vysnívaného dňa z neho sršala odvaha, dokázal komunikovať so všetkými a nebál sa ani pobiť na tréningu s členom tímu. Z úvodného buly v zápase proti Buffalu dokonca vykázal kapitána hostí Stevea Otta. Počas prvej prestávky si zahral na ľade hokej s maskotom tímu a po zápase navštívil Press centrum pre akreditovaných novinárov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články