Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Reprezentačný lekár o Hossovej alergii: Nedá sa vyliečiť

NHL
Žiaľ všetko nasvedčuje tomu, že sa Hossa už na súťažné klzisko nevráti. Spôsobila to alergická rekcia na hokejovú výstroj, ktorá ukončila kariéru už mnohým hokejistom.
Zdroj: nhl.com
Zdieľajte:

Chicago si ho chránilo pri expanzívnom drafte Vegas, vyzeralo to, že v budúcej sezóne bude pevnou súčasťou Blackhawks. Mal podpísanú zmluvu na štyri roky a začínal s prípravou na sezónu. Nič nenasvedčovalo tomu, že by Marián Hossa trpel nejakými vážnejšími zdravotnými problémami.

Prečítajte si aj: Panthers si chcú udržať Jágra, na oboch stranách prebieha intenzívne jednanie

O to viac šokovali správy zo zámoria, ktoré hovorili o Hossovej alergickej reakcii na hokejovú výstroj, ktorá ho trápi už niekoľko rokov. Podľa slov samotného Hossu, ho choroba trápi niekoľko rokov, no všetko sa výrazne začalo zhoršovať po vlaňajšom Svetovom pohári.

Uplynulú sezónu dohral len vďaka užívaniu silných liekov steroidného charakteru. Pre svoje vedľajšie účinky sa nemôžu užívať dlhodobo. To je hlavný dôvod, pre ktorý Hossa nebude môcť hrať po celý budúci ročník. Podobné ochorenie ukončilo kariéru viacerým hráčom, napríklad Čechovi Janovi Vopatovi.

„Tým, že sa telo potí, póry sa otvoria. Látka, ktorou sa výstroj perie, alebo samotná tkanina môžu spôsobovať alergiu. Kožné alergie mali aj hokejisti v Slovane Bratislava i slovenskej reprezentácii. Tým, že absolvovali veľa zápasov, pod bielizňou mali telo často začervenané," povedal reprezentačný lekár reprezentácie Ján Grauznel v rozhovore.

„Je to veľmi vážna vec, ktorá sa nedá vyliečiť. Je tam autoimunitná reakcia, pri ktorej sa dajú príznaky potláčať. V súčasnosti existuje moderná biologická liečba, ale svojím spôsobom je to nevyliečiteľné," dodal uznávaný odborník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články