Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák po výbornom začiatku sezóny skončil v AHL: Pôsobenie na farme ma spravilo silnejším

NHL
Po skvelom Halákovom začiatku sezóny, kedy vychytal výberu Európy postup do finále Na Svetovom pohári sa očakávalo, že bude pre Islanders prvá voľba na post brankára. Nanešťastie opak bol pravou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:
Prečítajte si aj: Je rozhodnuté! Hossa ani Chára túto trofej nezískajú, na prestížne ocenenie boli nominovaní traja kandidáti

Slovenský brankár začal sezónu v prvom tíme New Yorku Islanders. Mužstvu sa však nedarilo podľa predstáv a tak tréner začal na poste brankára rotovať až trojicu hráčov. „Nebolo medzi nami žiadne napätie. Nemalo to vplyv na to, že ma poslali na farmu. Jediné, čo som v médiách opakoval bolo, že sa mi nepáči systém troch brankárov, čo sa manažmentu nepáčilo," povedal Halák.

Nepresvedčivé výkony a zlé umiestnenie v tabuľke doviedli vedenie k rozhodnutie, že jedného gólmana pošlú na farmu. Čierny Peter padol na tridsaťdvaročného Slováka, ktorý zamieril do Bridgeportu v AHL.

„Nečakal som, že ma tam po takom dlhom období pošlú. Nahnevalo ma to, bol som sklamaný. Buď vás to položí alebo urobí ešte silnejším. Pomohli mi, že ma na farme skvele prijali. Odohrali sme mnoho dobrých zápasov. Myslel som si, že ma na konci dátumu pre výmeny pošlú do iného klubu, ale nevymenili ma ani nezavolali späť do prvého tímu, bol som sklamaný," pokračoval slovenský brankár.

Halák odchytal v Bridgeporte dovedna 27 zápasov s výbornými výkonmi. Návratu do NHL sa však dočkal až na konci základnej časti. V marci a apríli sa dostal do brány sedemkrát a v šiestich prípadoch vychytal víťazstvo. New Yorku ani to nestačilo na prienik do play-off. „Pobyt na farme mi dal veľa, pomohol mi ísť dopredu. Škoda len, že sme sa po mojom návrate nedokázali dostať do bojov o Stanleyho pohár."

Jaroslav Halák má zmluvu s Islanders ešte na jednu sezónu, ale jeho budúcnosť je otvorená. „Či zostanem v New Yorku, je na vedení. Nemám žiadnu klauzulu o nevymeniteľnosti, takže ma môžu poslať hocikde bez môjho súhlasu. Všetko by sa malo ukázať v najbližších dvoch týždňoch. Prvého júla sa otvorí trh s voľnými hráčmi a pred ním bude vstupný draft tímu Vegas Golden Knights," prezradil bratislavský rodák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: sport.sk

Diskusia

Podobné články