Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Títo hráči si takmer zničili kariéru, užívali zakázané látky!

Top
BRATISLAVA - V NHL sa vyskytuje jemná drogová epidémia. Populárne drogy ako alkohol, kokaín a marihuana sa pravidelne zneužívajú a hráči sa nám začínajú strácať pred očami. Všetko sa to začína už v mladom veku. Pozrime sa na hokejistov, ktorí nevedeli, čo majú robiť s veľkým množstvom peňazí a prepadli drogám.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

Viktor Lööv, švédsky hokejista, dokonca pripustil, že v NHL je v súčasnosti "veľa" kokaínu a že hráči dokonca idú do baru ešte predtým, než odohrajú zápas. Niektorí sa z toho dokážu dostať, kým nie je neskoro, iní sa vôbec nedokážu vrátiť späť k hokeju.

MICHEAL FERLAND

Mal len 23 rokov, keď bol závislý na alkohole. Vtedy ho poslali do rehabilitačného centra pre drogovo závislých Florida-Rehab, aby sa pokúsil zbaviť vážneho problému s pitím, ktorý sa u neho vyvinul v skorom veku. Našťastie sa mu podarilo z toho dostať. Obrátil sa na bývalého hlavného trénera Boba Hartleyho a bývalého spoluhráča Briana McGrattena a požiadal ich o pomoc. Teraz je už tri roky čistý a stal sa stabilným členom Calgary Flames. Hrá s Johnnym Gaudreauom a Seanom Monahanom. Ktovie či by zostal v NHL, keby sa mu nepodarilo z toho vyhrabať.

Prečítajte si aj: Jeden z najlepších obmedzených voľných hráčov na trhu podpísal neuveriteľný kontrakt!

JARRET STOLL

Jeden z najproduktívnejších hráčov v NHL, dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára. V priebehu sezóny 05-06 dosiahol s Edmontonom Oilers 68 bodov v 82 zápasoch. Avšak v lete roku 2015 bol zatknutý za držanie kokaínu a extázy v hoteli v Las Vegas .

V júni 2015 ho obvinili z dvoch priestupkov. Od roku 2016 je talentovaným skautom pre organizáciu L.A. Kings.

DEVIN SETOGUCHI

Kedysi mal v NHL sľubné vyhliadky. V sezóne 2007 – 08 hrával za San Jose Sharks, neskôr bol poslaný na farmu. Počas sezóny 2008-09 hrával v prvej línii s Joeom Thorntonom a Patrickom Marleauom. Aj on sa stal obeťou závislosti od alkoholu, aby utíšil svoje depresie. Keď sa liečil zo zranenia, žil sám vo vidieckom mestečku Glen Falls v New Yorku. Každý deň vypil niekoľko pohárov írskej whisky, väčšinou času trávil v miestnom bare, čo v konečnom dôsledku viedlo k duševnému rozpadu. Takisto podstúpil liečenie. Zdá sa, že v NHL už nebude pôsobiť. V apríli 2017 podpísal zmluvu s nemeckou klubom Adler Mannheim (DEL).

THEO FLEURY

Theo Fleury má veľa zlých skúseností počas svojej kariéry ako hokejista. Po sexuálnom zneužívaní svojho mladého trénera Grahama Jamesa začal jeho problém s pitím a premenilo ho to, ako sám hovorí: "Na zúrivého alkoholického blázna". Vzhľadom na svoju závislosť, väčšinou zo svojich zarobených peňazí utratil na alkohol a drogy. Podstúpil viac ako 13 testov na drogy, ani v jednom neuspel. Nikdy však nemal pozastavenú činnosť, pretože liga nechcela prísť o taký talent. A najviac šokujúce je, že (vo svojej knihe) pripustil, že si namieril zbraň na hlavu a chcel spáchať samovraždu.

V súčasnosti Fleury zdieľa svoje príbehy ako závislý a motivačný rečník a dúfa, že jeho príbehy môžu pomôcť odviesť ľudí od tohto zlého životného štýlu, ktorý kedysi žil.

DARREN MCCARTY

McCarty bol viac známy svojimi päsťami ako skórovaním. Väčšinu kariéry hral v Detroit Red Wings, štyrikrát vyhral Stanley Cup (1997,1998, 2002 a 2008). Neustále bojoval s zneužívaním návykových látok. Vo svojej knihe priznal, že počas hrania vyskúšal viac ako 30 - krát marihuanu. Dodnes má problémy s pitím.

Prečítajte si aj: VIDEO Český talent aj naďalej súčasťou NHL, v ktorom klube bude pôsobiť?

MIKE RICHARDS

V roku 2003 bol draftovaný klubom Philadelphia Flyers. Tento vynikajúci hokejista dostal Philadelphiu Flyers ako kapitán do finále Stanley Cupu. Už vtedy začali mnohí pochybovať o jeho životnom štýle. Následne sa dostal do Los Angeles Kings, kde vyhral dvakrát Stanley Cup. Nakoniec s ním LA ukončili zmluvu, pretože zneužíval zakázanú látku oxykodón - výkonné, návykové lieky proti bolesti. Momentálne je vyradený z hokeja.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipedia.org, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články