Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zlé správy pre Ottawu Senators, Karlsson musel ísť pod nôž

NHL
OTTAWA - Kapitán hokejistov Ottawy Senators Erik Karlsson podstúpil operáciu ľavej nohy, po ktorej ho čaká približne štvormesačná rekonvalescencia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Predstavitelia kanadského klubu veria, že elitný obranca sa stihne zotaviť do štartu novej sezóny NHL. Generálny manažér "senátorov" Pierre Dorion v stredu zámorským médiám oznámil, že Karlsson absolvoval operačný zákrok, pri ktorom mu lekári zreparovali pretrhnuté šľachy na ľavej nohe.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Hráči Pittsburghu neoslavovali len v uliciach mesta, v bazéne skončil aj Mario Lemieux!

Dvadsaťsedemročný Švéd utrpel zranenie počas play off, napriek zdravotnej indispozícii nastúpil vo vyraďovačke na 19 duelov, v ktorých nazbieral 18 bodov (2+16), pričom v priemere odohral 28 minút na zápas. Mal výrazný podiel na postupe Ottawy až do finále Východnej konferencie, kde Senators dlho odolávali neskoršiemu šampiónovi Pittsburghu. Karlsson dokonca získal aj jeden hlas v hlasovaní o Conn Smythe Trophy, cenu pre najužitočnejšieho hráča play off napokon udelili lídrovi víťazných Penguins Sidneymu Crosbymu.

Karlsson už po 1. kole play off s Bostonom prezradil, že hral s vlásočnicovými zlomeninami v tej istej nohe. Štvormesačná rekonvalescencia by mala znamenať, že sa vráti do hry v strede októbra, teda približne v čase, keď odštartuje nový ročník NHL.

Kapitán Senators patrí už niekoľko rokov medzi najuznávanejších a najproduktívnejších obrancov zámorskej súťaže, v roku 2012 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho beka sezóny. V uplynulom ročníku si v 77 zápasoch základnej časti pripísal 71 bodov za 17 gólov a 54 asistencií.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články