Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Podceňovaná Ottawa zanechala tento ročník silný odkaz. Keď sa hokej hrá srdcom

NHL
Zostať stáť pred bránami finále je pre tím vždy frustrujúce, napriek tomu môže celá organizácia Ottawy stáť s hlavami vztýčenými. Podarilo sa im tento rok zanechať silný odkaz. Väčší, než je samotný hokej schopný na ľade ukázať.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Senators nevstupovali do žiadnej série play-off v úlohe favorita., experti im veľké šance na úspech neprisudzovali. Podceňovaný tím však nakoniec skončil len krôčik od finále. V sérii s Pittsburghom bolo jasné, ktorý tím má viac hernej kvality a skúseností.

Napriek týmto okolnostiam sa Ottawe šokujúco podarilo prebojovať až do siedmeho zápasu. K postupu do finále chýbal len krôčik, lepšie povedané jeden gól strelený v druhom predĺžení rozhodujúceho zápasu. V takýchto prípadoch treba povedať, že šťastie praje pripraveným a to je práve to čo delí dobré tímy od špičkových.

Prečítajte si aj: PREVIEW Pittsburgh chce napodobniť Detroit, Nashville túži prepísať históriu

Nehľadiac na kvalitu súperov a výsledky, Ottawa po sebe tento rok zanechala silný odkaz. Už od základnej časti museli jej hráči tvrdo bojovať a v tomto duchu pokračovali až do posledného zápasu. Brankár Craig Anderson ťažko vstrebával správy o rakovine svojej ženy, napriek tomu ho okolnosti nezložili a v bránke predvádzal solídne výkony. Clarke MacArthur sa dokázal vrátiť na ľad, hoci utrpel už štvrtý otras mozgu za posledných 18 mesiacov. Erik Karlsson pre zmenu odohral nemalú porciu zápasov so zranením, ktoré ho limitovalo. Napriek tomu predvádzal výkony hodné Norrisovej trofeje.

Tieto okolnosti donútili myslieť hráčov inak. Hokej bol pre nich všetkým a vedeli, že je vrtkavý a nevyspytateľný. Výsledky, predpoklady, štatistiky, toto všetko dokázal zomknutá partia Kanadského celku poprieť a ukázala pravé hokejové srdce vďaka ktorému sa dostala tak ďaleko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články