Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Finalisti Orange Minihokej Tour navštívili MS v hokeji plné nielen hokejových zážitkov

Generálny partner Orange Slovensko odmenil sedem mladých finalistov Orange Minihokej Tour zájazdom na MS v hokeji 2017. Zo súperov sa stali spojenci a naše budúce talenty tak spolu so svojimi rodinami mali možnosť vidieť najlepších hokejistov súčasnosti.
Zdroj: hokejovysvet.sk
Zdieľajte:

Orange Minihokej Tour je celoslovenský hokejový turnaj organizovaný pre tých najmladších hokejistov. Náročný národný turnaj, ktorý od februára do konca apríla absolvovali hráči prípraviek 4. ročníkov základných škôl z celého Slovenska, priniesol v posledných týždňoch zaslúžené odmeny. Najprv sa hráči finálových tímov turnaja zúčastnili domácich MS do 18 rokov a víťazi tohto turnaja sa postavili v Žiline na ľad k svojim vzorom zo slovenskej reprezentácie počas našej hymny. Najväčšie prekvapenie ich však čakalo až počas uplynulého víkendu. Zástupcovia všetkých šiestich finálových tímov spolu so svojim rodičom vycestovali v Orange Fan Buse podporiť našich chlapcov priamo do Kolína.

Celoročná drina na ľade odmenená veľkým hokejovým zážitkom

Celoročná tvrdá drina našich hokejových nádejí spolu s ich rodičmi priniesla krásnu čerešničku na torte. Možnosť vidieť najväčšie hviezdy súčastného hokeja a na vlastné oči pocítiť atmosféru vrcholového turnaja im určite pomôže v dosiahnutí svojich cieľov. „Od prvého ročníka projektu OMHT sa snažíme vytvoriť hráčom priestor pre naberanie hráčskych skúseností, možnosť zmerať si sily s hráčmi v rovnakej vekovej kategórii z celého Slovenska, ale následne im aj sprostredkovať momenty a stretnutia s hokejovými osobnosťami, ktoré by inak deti v ich veku nemali šancu zažiť, a aj touto formou ich motivovať, aby v športe pokračovali. Tešíme sa, že im výlet do Kolína urobil radosť a že sa z bývalých hráčskych súperov stal jeden súdržný fanúšikovský tím. Dokonca si dovolím tvrdiť, že hráči a aj ich rodičia sa spriatelili, vytvorili skvelú partiu a výlet si spoločne užili. Kto vie, možno sa v budúcnosti opäť stretnú, keď nás budú v spoločnom mužstve reprezentovať na najvyšších súťažiach,“ povedal Marián Vavrovič, Sponsorship and Events Coordinator spoločnosti Orange.

Atmosféra Lanxess arény ako motivácia do budúcna

Tento zaujímavý výlet absolvovali hráči šiestich finálových tímov OMHT. Z každého tímu bol vyžrebovaný jeden hráč, víťazi – „žilinskí vlci“ – mali zastúpenie dvomi hráčmi. Guillermo Thomas Piquet z HC Košice, Marko Vandriak z HT MHk 32 Liptovský Mikuláš, Jakub Syrny z HK Dukla Trenčín, Laura Turňová z HK Brezno, Roman Taliga z HC Slovan Bratislava a Viliam Krištof a Michal Svrček z MsHKM Žilina – vytvorili výbornú partiu a v zápasoch našich hokejistov s Ruskom a USA ich boli plné tribúny. Práve kolínska Lanxess aréna a jej atmosféra patrili medzi najväčšie zážitky mladých hokejistov.„Pre deti je to motivácia a môže ich to posunúť v hokeji ďalej. Niektoré z nich nemali ešte nikdy príležitosť vidieť takýto veľký hokej a zažiť jeho atmosféru,“ zhodnotila pani Martina Svrčková, mamina žilinského hokejistu.

Kolín nie je len hokejové mesto

Výlet do Nemecka však nebol len o hokeji. Popri zápasoch našich hokejistov zahŕňal program aj spoznávanie krás samotného Kolína, ktorý patrí medzi najkrajšie a najvyspelejšie mestá v Európe. Plavba loďou po rieke Rýn či prehliadka historického centra pomohli mladým hokejistom spoznať aj inú kultúru či atmosféru veľkého mesta počas Majstrovstiev sveta, ktoré zaplavili najmä naši fanúšikovia.

Prázdniny plné hokeja

Na víťazov v poradí deviateho ročníka Orange Minihokej Tour ešte čaká hlavná výhra. Tou je týždňový pobyt v hokejovom kempe hviezdneho útočníka Los Angeles Kings Mariána Gáboríka, ktorý absolvujú počas letných prázdnin. Pre deti sú okrem siedmich dní plných tréningov a práce s hokejovými trénermi pripravené aj stretnutia so slovenskými hokejovými hviezdami.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Orange, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články