Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Neustále preukazujú svoje kvality: Títo hráči by sa určite mali vrátiť do NHL!

Top
BRATISLAVA - Každý hráč túži hrať v NHL. Niektorí si to už počas svojej kariéry vyskúšali a potom skončili v Európe. Pozrime sa na zoznam tých, ktorí by sa mali do najkvalitnejšej ligy sveta určite vrátiť.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

7. Brandon Prust

V roku 2015 bol vymenený z Montreal Canadiens do Vancouver Canucks. Jeho nešťastné zranenie členku mu spôsobilo, že ďalej nemohol zostať v NHL. Vo Vancouveri sa mu nedarilo, odohral 35 zápasov, v ktorých zaznamenal len 7 bodov. V NHL odohral celkovo 486 zápasov a zaznamenal 115 bodov. V súčasnosti je hráčom Nürnberg Ice Tigers v nemeckej DEL lige. Má za sebou skvelú sezónu a pre NHL by bol určite veľkým prínosom.

Prečítajte si aj: Kto nahradí Švehlu? Rozhodne sa medzi touto dvojicou!

6. Viktor Fasth

Do NHL prišiel ako rýchly vietor v sezóne 2012 - 13, keď sa dohodol na spolupráci s Anaheim Ducks. Nahradil vtedy zraneného Jonasa Hillera. Po tom, čo vychytal 8 víťazstiev, klub s ním predĺžil zmluvu na ďalšie dva roky. Neobišli ho však zranenia, čo sa prejavilo na jeho výkonoch. Po tom, čo odohral niekoľko zápasov za Edmonton, rozhodol sa odísť do KHL. V súčasnosti je hráčom CSKA Moskva. V tejto sezóne odchytal 21 zápasov s priemerom 1.69 inkasovaného gólu na zápas. Zatiaľ čo prvý pokus presadiť sa v NHL nedopadol práve najlepšie, určite by mal dostať ďalšiu šancu, pretože dobrých brankárov je v zámorí stále málo.

5. Alexander Salak

Takisto jeden z brankárov, ktorí by si zaslúžili hrať v NHL. V lete 2006 zamieril do Fínska, kde odohral niekoľko sezón. V roku 2009 bol síce povolaný Floridou Panthers, no odchytal tam len dva zápasy. Potom putoval do AHL. Tam si ho všimlo Chicago Blackhawks a podpísalo s ním zmluvu na dva roky.

V úvode sezóny 2011/12 však nefiguroval na súpiske hlavného mužstvá Blackhawks, čo znamenalo, že začal sezónu na farme. V súčasnosti pôsobí v KHL v tíme Sibir Novosibirsk.

4. Tomáš Kaberle

Talentovaný obranca, ktorého draftovalo Toronto Maple Leafs z 204. pozície. Za Toronto hrával od sezóny 1998/99 a odohral tam celkovo 12 sezón. V priebehu sezóny 2010/2011 odišiel z Toronta do Bostonu, s ktorým vyhral Stanley Cup. Naposledy pôsobil v českej extralige v tíme HC Kometa Brno. Napriek tomu, že sa minulý rok rozhodol ukončiť svoju bohatú hokejovú kariéru, by sa tento 39 - ročný veterán v NHL nestratil. Ktovie, možno by aktívnou kariérou prekonal aj Jaromíra Jágra.

3. Ryan Wilson

Strávil 5 sezón v Colorado Avalanche. V posledných troch sezónach utrpel mnohé zranenia, ktoré mu zabránili podpísať novú zmluvu na rok 2015-16. V dôsledku toho sa rozhodol odísť do KHL a potom do švajčiarskej ligy, v ktorej hrá dodnes v tíme HC Lugano. Wilson by mohol byť skvelou investíciou pre Colorado. Kedy, ak nie teraz, by bol správny čas posilniť obranné rady Avalanche, keďže ich obrana je jedna z najhorších v celej lige.

2. Wojtek Wolski

Wolski debutoval v Colorado Avalanche v play-off v roku 2006 a zaznamenal senzačný debut s tromi bodmi (jeden gól, dva asistencie). V NHL zatiaľ nastúpil na 451 zápasov s bilanciou (99+168). Sezónu 2013 - 14 začal v KHL v tíme Torpedo Nižnij Novgorod. V roku 2016 vyhral s Metallurgom Magnitogorsk Gagarinov pohár. Má veľké predpoklady vrátiť sa do NHL, samozrejme, ak mu to zdravie dovolí a vráti sa do výbornej hernej pohody a fyzickej kondície.

Nepríjemné zranenie

1. Pavel Datsyuk

Pavel Datsyuk patrí medzi najlepších hráčov, ktorí hrali v NHL. Založil jeden z najlepších útokov v histórii Red Wings. Bol vybraný na tri All-Star Games a vyhral dvakrát Stanley Cup. V sezóne 2015-16 sa rozhodol vrátiť do rodného Ruska a podpísať zmluvu s SKA Petrohrad. Túto sezónu sa zranil, napriek tomu nazbieral 34 bodov v 44 zápasoch. Hoci má už svoje roky, mohol by v NHL prekonať 1000 bodovú hranicu. Momentálne ich má na svojom konte 918.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipedia.org, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články