Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Hokej v Ázii sa rozmáha do ďalších krajín, takto si ho vážia v Indii

BRATISLAVA - Ak ste mysleli, že v Indii sa ľadový hokej nehrá, tak ste na omyle. Deti tu neustále kričia od radosti, trávia hodiny na klzisku, smejú sa a vždy sú pripravené skórovať.
Zdroj: koláž/hs
Zdieľajte:

Namiesto tribún a jasného svetla ich obklopujú zasnežené vrcholky Himalájí. A namiesto výstroja majú tepláky a korčule, do ktorých sa často nezmestia. Áno, takýto je ľadový hokej v Indii, v odľahlej severovýchodnej oblasti Ladakh.

Prečítajte si aj: Olomouc skúša Buca, rozhodne sa do konca týždňa

"Sme radi, že tu máme možnosť hrať tento vynikajúci šport. V zime sa hrá len hokej" hovorí 23 - ročný Tsewang, pritom ako si zaväzuje korčule."Hráme ho bez ohľadu nato, aké je vonku počasie. Tento šport je pre nás veľkým dobrodružstvom. Jednoducho nevydržíme zostať doma, musíme isť von"

V krajine je hokej málo známy, ľudia sú tu posadnutí kriketom

Len čo teploty klesnú na -20 ° C a zamrznú jazerá, v tom momente odštartuje niekoľko hokejových turnajov, na ktoré sa už všetci tešia. Hrajú v nadmorskej výške 3500 metrov nad morom.

Prečítajte si aj: FOTO Július Hudáček predstavil svoju novú masku: Skĺbil logo nového klubu a slovenskú hrdosť

Majú družstvo, ktoré od roku 2009 trénuje 31 - ročný hokejový fanatik Adam Sherlip. Sám pracoval aj pre NHL. Napriek tomu, že ľadový hokej je v Indii uznaný za národný šport (2002), tím je momentálne bez peňazí. Družstvo sa snaží vyhrávať turnaje najmä kvôli fanúšikom. Hoci boli konkurencieschopní, naposledy vyhral proti Macau v roku 2012.

Takto sa tešia z hokeja

"Ak nebudete hrať srdcom a vyhrávať, časom si zvyknete na prehry. Je ťažké vyhrávať, keď na to nemáte podmienky" hovorí Adam. Veľa hráčov túži hrať hokej, lenže z toho sa žiť nedá. Musia mať normálnu prácu. Všetci hráči sa však zhodnú na jednom. "Hlavná vec je, že hráme za tím Indie. Sme súčasťou tímu, ktorý reprezentuje trikolóru. Možno, že práve teraz nie sme tak slávni, ale v budúcnosti, kto vie? Možno sa dostaneme až na majstrovstvách sveta alebo na zimné olympijské hry. "

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipédia.org, aljazeera.com

Diskusia

Podobné články