Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Legenda New Jersey zavesila korčule na klinec: Pri rozlúčke mu aplaudovalo 14-tisíc fanúšikov!

NHL
NEW YORK - Hokejoví fanúšikovia vzdali hold českej legende.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokejisti New Jersey Devils si ani tento rok nezahrajú play-off NHL, chýbať budú už piatu sezónu v rade. Navyše od "Diablov" odchádza legenda a druhý najproduktívnejší Čech v zámorskej súťaži, Patrik Eliáš. Dvojnásobný víťaz Stanley cupu ukončil profesionálnu kariéru a klub pre neho počas nasledujúceho týždňa pripravil hneď niekoľko akcií na rozlúčku.

Prečítajte si aj: ZA 7 DNÍ: Halákov najlepší týždeň v sezóne, vo forme aj ďalší slovenskí brankári

Rodák z Třebíče bol New Jersy verný, strávil tu 21 sezón a v NHL odohral 1240 zápasov. Navyše vedie aj historické tabuľky Devils hneď v niekoľkých kategóriach - 408 gólov, 617 asistencii, 1025 bodov.

Slávnostné buly pred zápasom proti Philadelphii patrilo len jemu a všetci prítomní v Prudential Center boli na nohách. "New Jersey milujem a som veľmi vďačný, že mi umožnilo byť súčasťou klubu tak dlho. Hokej hrám od piatich rokov a nikdy som nesníval o ničom inom. Ďakujem trénerom, manažérom Ray Sherovi, majiteľom a všetkým spoluhráčom, boli to skvelé časy," povedal Eliáš pre NJ.com.

V budúcej sezóne sa dočká aj jednej z najväčších pôct, akú mu klub môže vzdať. Číslo 26 bude na jeho počesť slávnostne vyradené a dres bude vyvesený pod strechu haly. Rovnakej pocty sa v histórii NJ Devils dočkali len štyria ďalší hráči.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články