Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Lepší ako on iba Jágr, česká hokejová ikona ukončila kariéru

PRAHA - Český útočník Patrik Eliáš ukončil kariéru
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Český hokejový útočník Patrik Eliáš ukončil aktívnu kariéru. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára nepôsobil v aktuálnej sezóne v žiadnom klube a vo veku 40 rokov sa napokon rozhodol definitívne zavesiť korčule na klinec.

V NHL odohral za 18 sezón celkovo 1402 zápasov, všetky v drese New Jersey Devils. V základnej časti nastúpil na 1240 zápasov a získal v nich 1025 bodov. Z českých hokejistov nazbieral v zámorskej profilige viac bodov len Jaromír Jágr.

Prečítajte si aj: VIDEO Najúspešnejší klub českej extraligy sa vracia, boj o prvú ligu v skvelej atmosfére

Posledný zápas hokejovej kariéry odohral takmer pred rokom, 9. apríla 2016. Pre problémy s kolenom sa však do hokejového kolotoča nedokázal vrátiť. "Už niekoľko mesiacov som rozhodnutie ukončiť kariéru zvažoval ako z fyzickej, tak aj z psychickej stránky. Mal som tú česť hrávať so skvelými spoluhráčmi a priviesť do mesta dvakrát Stanleyho pohár," citovala Eliáša stránka hokej.cz.

Eliáš vyhral Stanleyho pohár v rokoch 2000 a 2003 a dvakrát bol vo finále. Darilo sa mu aj na medzinárodnej scéne, keď štartoval na štyroch majstrovstvách sveta a na rovnakom počte olympijských turnajov. Na MS získal dve bronzové medaily a rovnaký lesk má aj jeho cenný kov zo ZOH 2006. V klube New Jersey Devils, ktorý ho draftoval v roku 1994 z 51. miesta, sa stal legendou a bol mu verný po celú kariéru.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články