Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rodisko legendy, mesto bez úspechov - toto je tím z Topoľčian

Po týždni sa k vám vraciame opäť s magazínom, v ktorom vám približujeme históriu slovenských klubov. Dnes sa pozrieme na rodisko Mira Šatan, na tím z Topoľčian
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hokej v Topoľčanoch píše svoju históriu od roku 1932, kedy vznikol klub AC Juventus Topoľčany. O 3 roky neskôr tu dokonca vznikol ďalší klub, v roku 1939 sa však tieto kluby spojili do jedného s názvom TS Topoľčany. Neskôr sa z Topolčian stáva armádne mužstvo, ktoré zároveň začalo plniť úlohu B-čka Dukly Trenčín.

Aj vďaka úlohe B-čka si Topoľčany nikdy nezahrali najvyššiu Česko-slovenskú súťaž. Po rozdelení republík bol tento klub zaradený do 1. hokejovej ligy. V nej odohrali zatiaľ každú sezónu a získali v nej dve bronzové a jednú stiebornú medailu. Najlepšia sezóna, ktorú v Topoľčanoch sa zažili bola v roku 2004/2005, kedy obsadili v základnej časti druhé miesto a prehrali až vo finále proti B-čku Zvolena (Detva). Keďže Detva nemohla postúpiť, tak sa v baráži objavili Topoľčany. V tej na nich čakala Dubnica nad Váhom, ktorá sa zachránila. Druhá príležitosť o boj o najvyššiu súťaž už neprišla.

Prečítajte si aj: VIDEO Martin im prerušil sériu 34 výhier, "líšky" po dramatickej sérii s ďalším titulom

Výsledkovo nevýrazný klub sa však môže pýšiť skvelými hráčmi, ktorí začínali svoju kariéru práve na štadióne v Topoľčanoch. Svoju kariéru tu odštartoval napríklad najvýraznejšia postava slovenskej reprezentácie, jediný držiteľ všetkých štyroch medailí z MS, víťaz Stanleyho pohára, najlepší strelec reprezentácie Miroslav Šatan.

Spolu so Šatanom hokejovo vyrastal aj jeho kamarát a člen zlatého tímu z roku 2002 Radoslav Hecl. Začiatky bohatej hokejovej kariéry tu zažil aj Ľubomír Višňovský, ktorý minulú sezónu už taktiež ukončil kariéru. Kariéru tu začínal aj stále hrajúci Milan Kytnár, ktorý si zahral aj NHL a momentálne oblieka dres Nových Zámkov. Za spomenutie stojí aj Ľubomír Hurtaj, člen strieborného tímu z roku 2000, ktorý taktiež začínal s hokejom v Topoľčanoch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Hokejový svet

Diskusia

Podobné články